Ígéretes SSD-k az OCZ standján

Egy belépő szintű SSD, valamint egy rettentően gyors RevoDrive SSD sorozat is feltűnt az OCZ bemutatóján.

Ígéretes SSD-k az OCZ standján

Az OCZ sokféle SSD meghajtót mutatott be a CES-en, amelyek közül néhány már korábbról is ismerős lehet. A standon jelen volt a Trion 100-as, a Trion 150-es, a Vector 180-as és a RevoDrive 400-as sorozat egy-egy képviselője, amelyek közül lényegében a Trion 150-es és a RevoDrive 400-as modell tekinthető igazi újdonságnak.

A Trion 150 egy belépő szintű SSD sorozat lesz, amelynek tagjai a Toshiba legújabb, 15 nm-es csíkszélességgel készülő TLC NAND Flash memóriachipjeit használják. Az újabb NAND Flash chipek ellenére a Trion 150-esek továbbra is ugyanazt a sebességet nyújtják, mint elődeik: olvasás terén 550 MB/s-os, írás terén pedig 530 MB/s-os csúcsteljesítményre lehet számítani. A 4K-s teljesítmény sem változott, így olvasási feladatok esetében 90 000 IOPS-os, írási feladatok alkalmával pedig 64 000 IOPS-os maximális teljesítmény érhető el. Az OCZ szakemberei jelentős változásokat eszközöltek a firmware esetében, amelyek segítenek a meghajtó teljesítményének növelésében, ám ezek az erőfeszítések a nyers teljesítményadatoknál nem igazán érhetőek tetten. Majd a tesztek rávilágítanak, pontosan mely területeken kell keresni a gyorsulást.

A Trion 150-eseknél sokkal érdekesebb SSD is volt a bemutatott termékek között, hisz a gyártó elkészült a RevoDrive 400 NVMe sorozattal, amelynek tagjai M.2-es kártya, illetve 2,5 hüvelykes meghajtó formájában egyaránt elérhetőek lesznek. Az M.2 2280-as kártyák és a 2,5 hüvelykes meghajtók között 128 GB-os, 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os példányok sorakoznak, de készül majd egy 512 GB-os M.2 2260-as kártya is, ami a kompakt konfigurációkat veszi célba.

Az OCZ RevoDrive 400-as SSD meghajtói PCI Express 3.0 x4-es sávszélességgel gazdálkodhatnak, fedélzetükön pedig Toshiba gyártmányú SSD vezérlő, valamint 15 nm-es csíkszélességgel készülő Toshiba MLC NAND Flash memóriachipek kapnak helyet. A RevoDrive 400-asok fejlett írási gyorsítótárral érkeznek és az NVMe protokoll 1.1b kiadásának is megfelelnek. Az öt év ShieldPlus garanciával forgalomba kerülő újdonságok 2400 MB/s-os maximális olvasási- és 1500 MB/s-os maximális írási tempó elérésére lesznek képesek, 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával pedig akár 210 000 I/O műveletet is végre tudnak hajtani egyetlen másodperc alatt.

A gyártó egy tesztkonfigurációt is összerakott, amely az Intel Z170-es platformja köré épült, így ki lehetett próbálni, mit tud a RevoDrive 400. A Legit Reviews tesztje alapján a CrystalDiskMark 5.1.0-es kiadása az alábbi eredményeket produkálta.

A népszerű ATTO Disk Benchmark esetében az 512 GB-os M.2-es RevoDrive 400-as SSD 2704 MB/-os maximális olvasási- és 1619 MB/s-os maximális írási sebesség elérésére volt képes. Ezek meglehetősen impozáns számok, így alig várjuk, hogy mi is rátegyük a kezeinket egy RevoDrive 400-as SSD-re és alaposan kipróbáljuk, mire képes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward