Igényesebb házat kap az Intel apró PC-je

A SilverStone mérnökei a gyárinál ütőképesebb számítógépházat készítettek az apró konfigurációnak

Igényesebb házat kap az Intel apró PC-je

Az Intel NUC (Next Unit of Computing) névre hallgató apró számítógépe egy igazán kompakt, remek felszereltségű megoldás. A termék a korábbi tesztek szerint egy apró problémával azért küzd: a WiFi adapter túl közel helyezkedik el az SSD meghajtóhoz, így a nem megfelelő hűtés miatt a rendszer olykor-olykor kifagyhat. A problémára egy BIOS frissítés keretén belül már érkezett orvosság: a túlmelegedést ventilátorfordulatszám-emeléssel oldották meg.

SilverStone PT14 NUC - Forrás: HeXus.net

Az apró PC-t műanyag háza miatt is érheti kritika, hiszen a kuckón igencsak látszik, hogy nem egy kifinomult, drága darab. Annak érdekében, hogy a termék házát se érhesse kritika, az Intel mérnökei együttműködésbe léptek a minőségi tápegységeiről és számítógépházairól ismert SilverStone-nal, a partnerkapcsolat gyümölcseként pedig megszületett a PT14 NUC, ami egy fémből készített, igényes kinézetű és felépítésű kuckó.

SilverStone PT14 NUC - Forrás: HeXus.net

A NUC konfigurációkhoz tervezett ház valamivel kisebb, mint az Intel által tervezett műanyagház, plusz sokkal igényesebb kinézettel és felépítéssel is rendelkezik. Az alumíniumból készített kuckó egy nagy hűtőbordaként viselkedik, ami hatékonyan adja át környezetének a processzor által termelt hőt. A processzor egy kisebb hűtőtömbön keresztül érintkezik a számítógépház felső részével, a hőátadás hatásfokát pedig egy kilapított hőcső is segíti. A PCH egy nagyméretű, hőcső nélküli alumínium tömbön keresztül kapcsolódik a házhoz. A SilverStone mérnökei szerint a rendszer akár teljesen passzívan, ventilátor nélkül is tökéletesen működőképes, igaz, ekkor egy idő után eléggé felforrósodik a ház, ami a komponensek élettartamára szinte biztos, hogy negatív hatással van.

SilverStone PT14 NUC - Forrás: HeXus.net

Annak érdekében, hogy a hűtés hatásfoka mindig megfelelő lehessen, a számítógépház aljára bekerült egy 60 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is rendelkező légkeverő, amely szinte hangtalanul üzemel. A ház alját és tetejét néhány hosszabb csavar fogja össze.

SilverStone PT14 NUC - Forrás: HeXus.net

A SilverStone illetékesei szerint akkor, ha a műanyag számítógépház helyett a fentebb látott, sokkal igényesebb dizájnnal rendelkező, teljes egészében alumíniumból készített házat alkalmazná az Intel, a NUC ára mindössze 50 dollárral lenne magasabb.

Az egyelőre nem világos, hogy érkeznek-e ilyen számítógépházba szerelt komplett NUC konfigurációk, viszont az már biztosnak tűnik, hogy maga a számítógépház április végétől kezdve elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward