Igényes Raspberry Pi ház, ami hűtőbordaként funkcionál

A FLIRC egy KODI dizájnnal rendelkező Raspberry Pi házat készített, amely homokszórt alumínium vázat kapott, és a SoC egység hűtését is segíti.

Igényes Raspberry Pi ház, ami hűtőbordaként funkcionál

A Raspberry Pi sorozat tagjai meglehetősen népszerűek a felhasználók körében, hiszen az apró hobbiszámítógépek sok-sok érdekes feladatra vethetőek be, legyen szó automatizálásról, HTPC funkciók biztosításáról, vagy éppen különböző kreatív DIY projektekről. A Raspberry Pi még energiatakarékos internetezős PC formájában is helytáll, igaz, azt nem szabad elfelejteni, hogy klasszikus x86-os asztali alkalmazások nem futnak rajta, mert ARM alapú SoC egységgel dolgozik.

Az XBMC és a KODI futtatására is rengetegen használják a málna PC különböző kiadásait, amelyek általánosságban jól teljesítenek ebben a feladatkörben is. Pont az XBMC/KODI alapú Raspberry Pi rendszerek népszerűsége ihlette a FLIRC csapatát, mikor a tervezők elgondolkodtak egy speciális, KODI színekben pompázó, igényes dizájnnal rendelkező Raspberry Pi ház elkészítésén. A tervekből mára valóság lett, így az XBMC/KODI rajongók mostantól stílusos házba is szerelhetik a multimédiás szolgáltatásokat futtató Raspberry Pi modelleket.

A hivatalos KODI Edition Raspberry Pi Case minden szükséges csatlakozó számára tartalmaz kivágásokat, alapját pedig alumíniumváz adja, amelyre műanyag lapok csatlakoznak. A homokszórt felülettel érkező alumíniumház nem csak elegáns, de hasznos is, mivel az adott SoC egység felületéhez illeszkedve egyfajta passzív hűtőbordaként is helyt tud állni, így a SoC stabilan, hűvösen működhet még akkor is, ha gyári órajelét picit feljebb tornázzák.

Az igényes ház belsejében a hivatalos leírás szerint Raspberry Pi 3, 2 vagy B+ modell kaphat helyet, viszont van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani. A beépített ledek fényét csak a Raspberry Pi 2 és B+ modelleknél „engedi át” a ház, a Raspberry Pi 3 esetében a ledek már máshova kerültek, így fényük nem látszik. A Raspberry Pi 3-as modelleknél arra is oda kell figyelni, hogy a microSD memóriakártya-olvasó már nem rugós kivitelben érkezik, így a memóriakártya kivételéhez a ház alját többnyire le kell szerelni.

A limitált példányszámban készülő ház 19,95 dolláros áron rendelhető meg, értékesítését pedig közvetlenül a FLIRC végzi. A termékből egy nagyobb adagot már legyártottak, az viszont egyelőre rejtély, hogy az első szállítmány értékesítése után gyártanak-e még további darabokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward