Igényes, jól szerelhető PC ház a Cooltek műhelyéből

A GT-05-ös modell ideális választás lehet, ha helytakarékos, de ütőképes gamer PC építése a cél – és szempont az is, hogy költséghatékony legyen a PC ház.

Igényes, jól szerelhető PC ház a Cooltek műhelyéből

A Cooltek legújabb számítógépháza több szempontból is különc lett. A helytakarékos újdonság egyrészt rengeteg bővítőhelyet kínál, másrészt letisztult dizájnnal is rendelkezik, sőt, a különböző hardverkomponensek beszerelését is megkönnyíti, ugyanis a ház tetejét, illetve elejét egy mozdulattal lenyithatjuk, így kényelmesen hozzá lehet férni a belső térhez.

A fekete kuckó színes betéttel érkezik, ami ráadásul cserélhető is, így ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk a számítógépház "színvilágát". A 354 milliméter magas, 267 milliméter széles és 405 milliméter mély újdonság belsejében Mini-ITX vagy microATX formátumú alaplapot szállásolhatunk el, az adattárolókat pedig többféle bővítőhely is fogadja. Az előlap felől egy 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes bővítőhely érhető el – előbbi lenyitható ajtó mögé kerülhet, így a számítógépház megjelenése egységes marad. Belül, az előlapi részen egy 2,5 hüvelykes meghajtó fér el, a tápegység mögötti részen pedig két darab 3,5 hüvelykes adattároló számára alakítottak ki helyet.

A ház elejét az alul elhelyezett zsanéroknak köszönhetően a tetőlappal együtt előrefelé kényelmesen lenyithatjuk, így a szerelési munkákat gyorsan, zökkenőmentesen el lehet végezni. A ház belsejében négy darab PCI slotot találunk, amelyek akár 340 milliméter hosszú bővítőkártyát is fogadnak. Processzorhűtőből maximum 165 milliméter magas példányt szemelhetünk ki.

A szellőzésről alap esetben egy 120 milliméteres átmérőjű hátlapi légkeverő gondoskodik, de az előlap mögött egy további 120 vagy 140 milliméteres, a tetőlapon pedig egy 120 milliméteres ventilátort állíthatunk szolgálatba. A belső teret hőelvezetés szempontjából két részre osztották: az egyiken a processzor és a videokártya foglal helyet, a másikon pedig a tápegység és az adattárolók találhatóak, így hőelosztás szempontjából sikerült egyensúlyt teremteni.

A 4,4 kilogrammos számítógépház előlapi portjai között egy SD memóriakártya-olvasó, egy USB 3.0-s port, két USB 2.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

A Cooltek GT-05-ös számítógépháza kifejezetten a játékkonfigurációk építőit veszi célba. Az újdonság a következő héttől kezdve válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ára pedig szolgáltatásaihoz mérve igen baráti lesz, hiszen mindössze 49,99 euróért lehet majd hazavinni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward