Igen drága az AMD 5 GHz-en üzemelő FX-9590-es processzora

A 220 wattos TDP-vel rendelkező központi egység ára 878 és 965 dollár között mozog.

Igen drága az AMD 5 GHz-en üzemelő FX-9590-es processzora

Az AMD néhány hete mutatta be a piac első olyan processzorát, amely az első kereskedelmi forgalomban megvásárolható, 5 GHz-es órajelen ketyegő megoldásának minősül. A helyzetet persze egy picit árnyalja az a tény, hogy az 5 GHz-es érték nem magórajelnek, hanem Turbo Core órajelnek minősül, de ez persze még nem ok arra, hogy a különleges terméket leszóljuk.

A 220 wattos TDP-vel rendelkező, Vishera lapkára alapozó központi egység a korábbi hírek szerint csak az OEM-ek számára lesz elérhető, vagyis csak komplett számítógépek részeként találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban. Ennek ellentmondanak az elmúlt hetek eseményei, amikor sorra jelentek meg a különböző webáruházak kínálatában az FX-9590-es processzorok, igaz, ezek szinte kivétel nélkül előrendelhető státuszban tűntek fel.

eCost
eCost

Most újabb webáruházak is beszálltak a mókába: az eCost, a PC Connection és az AntaresPro kínálatában is feltűnt az FX-9590, méghozzá sorrendben 964,71, 878,99 és 910,99 dolláros áron. Az említett webshopok rendelésre szállítják a szóban forgó központi egységet, igaz, a rendelés várható teljesítésével kapcsolatban nem kínálnak információt.

Maga az FX-9590-es processzor egyébként Vishera lapkára alapoz, négy modullal rendelkezik, így összesen nyolc "processzormagot" kínál. A CPU magórajel 4,7 GHz-es, a maximális Turbo Core órajel pedig 5 GHz-es értéket képvisel. A processzor 4 x 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat, valamint 8 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárat tartalmaz és természetesen kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel is rendelkezik, ami DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást kínál. A magasa alap- és Turbo Core órajelet alkalmazó termék 220 wattos TDP-vel rendelkezik, azaz combosabb hűtés kell hozzá - főleg, ha tovább akarjuk tuningolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward