Igen apró, vezeték nélküli fülhallgató a Kickstarteren

A projekt mögött korábbi Nokia és Sony Ericsson mérnökök állnak, akik most Kickstarteren kalapolták össze a rajthoz szükséges pénzt.

Igen apró, vezeték nélküli fülhallgató a Kickstarteren

Néhány mérnök, akik korábban a Sony Ericsson, illetve a Nokia berkein belül tevékenykedtek, megalkottak egy új, Bluetooth kapcsolatot használó vezeték nélküli fülhallgató szettet, amely igen apróra sikerült.

Az Earin névre keresztelt szett két darab fülhallgatóból áll. A termékek 14 milliméteres átmérővel és 20 milliméteres hosszal bírnak, tömegük pedig egyenként mindössze 5 gramm.

A meglehetősen kompakt kialakítás komoly kihívások elé állította a mérnököket, ugyanis az említett méretben és tömegben benne kell lennie a hangszórónak, a Bluetooth vevőnek, illetve magának az akkumulátornak is, aminek néhány órán át azért mindenképpen üzemeltetnie kell az apróságot. A gondos tervezés gyümölcseként végül minden problémára sikerült megoldást találni, így a végeredmény impozáns lett.

Egy-egy ilyen fülhallgató egy aptX kompatibilis BlueCore5-ös vevőt tartalmaz, plusz egy lítium-ion akkumulátor is lapul benne a Knowles SR-Siren típusú, kiegyensúlyozott armatúrás hangszóró mögött.

Az IP54-es megfelelőséggel rendelkező fülhallgatók egyetlen akkumulátortöltéssel 2,5-3,5 órányi működésre képesek, de a mellékelt kapszula segítségével duplájára növelhető az üzemidő. Az egyes fülhallgatókhoz különböző méretű, szivacsos anyagú gumiharangok is járnak – háromféle méretből lehet kiválasztani a megfelelőt.

A tervezők persze azokra is gondoltak, akik sportolás közben szeretnének zenét hallgatni, ezért egy úgynevezett Concha lockot is rejt a csomag, ami a fülhallgatók biztonságosabb rögzítését teszi lehetővé.

Az említett kapszula egyébként nem csak a fülhallgatók biztonságos tárolásáról gondoskodik, de a beépített akkumulátor jóvoltából fel is tölti őket. A kapszula 18 milliméter átmérőjű és 62 milliméter hosszú, a benne található lítium ion akkumulátor pedig a mellékelt USB kábelen keresztül tölthető. A kapszulában egy BT CSR8670-es SoC lapul.

Az érdekes kis szett piacra dobásához 179 000 angol fontnak kellett összegyűlnie Kickstarteren, de már most bőven felette vagyunk ennek az összegnek, úgyhogy biztos lesz a projektből valami.

A támogatóknak legalább 99 angol fonttal kell hozzájárulniuk a projekt sikeréhez annak érdekében, hogy 2015 januárjában megkaphassák Earin csomagjukat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward