Igazi ritkaság, egy Socket AM1-es CPU hűtő érkezett

Az "utángyártott" processzorhűtők piacán az asztali Kabini APU egységekhez eddig nem igazán kínáltak megoldásokat.

Igazi ritkaság, egy Socket AM1-es CPU hűtő érkezett

Az AMD Socket AM1-es platformja már régóta kapható, ám az asztali Kabini APU egységekhez eddig nem igazán készültek utángyártott processzorhűtők – a neves piaci szereplők valószínűleg nem látnak komolyabb lehetőséget ebben a szegmensben, azért nem tolonganak saját megoldásaikkal.

A GELID a kivételek szűk táborát erősíti, ugyanis előrukkolt egy Slim Silence AM1 névre keresztelt megoldással, ami kifejezetten az AM1-es processzorfoglalathoz készült – nem is jó másra. A mindössze 26 milliméter magas processzorhűtő alumínium hűtőtömbbel rendelkezik, amelynek a közepén egy keret nélküli ventilátor kapott helyet. A légkeverőt belemarták a hűtőtömbbe, így a keret szerepét ezúttal a hűtőtömb alumínium lamellái töltik be.

A 79 x 79 x 26 milliméteres mérettel rendelkező újdonság 132 grammot nyom a mérlegen, a rajta található ventilátor pedig 60 milliméteres átmérővel bír. A légkeverő nagyobb átmérővel rendelkezik, mint az AMD gyári processzorhűtőjén található példány, így hatékonyabban és halkabban láthatja el feladatát.

A szóban forgó légkeverő a PWM támogatás jóvoltából az 1200 és 2600 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így zajszintje 15 és 27,2 dB(A) között helyezkedik el. A golyóscsapágyas, nagyjából 50 000 üzemórányi élettartammal rendelkező termék fordulatszámtól függően 20 és 34 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes.

A GELID Slim Silence AM1 öt év garanciával kerül az üzletek polcaira, ára pedig 8,65 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward