Igazi különlegesség: Thunderbolt 3-as porttal ellátott B550-es alaplap

A B550 Vision D igen jó felszereltséggel érkezik, hiszen a két Thunderbolt 3-as port mellett két darab GbE port, valamintegy Intel AX200-as WiFi kártya is helyet kapott rajta.

Igazi különlegesség: Thunderbolt 3-as porttal ellátott B550-es alaplap

A Gigabyte Vision D sorozata egy új taggal bővült, a friss termék pedig nem más, mint egy Thunderbolt 3-as tanúsítvánnyal rendelkező AMD B550-es alaplap, ami kifejezetten a tartalomkészítőket veszi célba. A Gigabyte B550 Vision D a Titan Ridge sorozatú kétportos Thunderbolt 3-as vezérlő jóvoltából 40 Gbps-os adatátviteli sávszélességet kínál a Thunderbolt 3 kompatibilis eszközök számára, portjain keresztül akár két darab 4K-s, vagy éppen egy darab 5K-s kijelző is működtethető. Ezzel együtt USB 3.2 Gen2 támogatást is kapunk a portoktól.

Galéria megnyitása

A Socket AM4-es processzorfoglalatba harmadik generációs AMD RYZEN processzor, illetve új generációs RYZEN APU egység kerülhet, valamint az érkező ZEN 3-as központi egységekhez is kaphatunk támogatást BIOS frissítés formájában. A négy darab memóriafoglalatban akár 128 GB-nyi DDR4-es rendszermemória is elfér, méghozzá akár ECC támogatással karöltve is. A 3. generációs RYZEN processzorok esetében DDR4-5200 MHz-ig, míg az új generációs RYZEN APU egységeknél (Renoir) DDR4-5400 MHz-ig terjed a memória-támogatás.

Az új alaplapon összesen három darab PCI Express x16-os slot található, amelyek közül kettő az adott processzorhoz vagy APU egységhez csatlakozik, míg a harmadikat a lapkakészlet szolgálja ki, de csak PCI Express 3.0 x4-es sebességgel. A másik két slot processzortól függően PCI Express 4.0/3.0 x16, illetve PCI Express 4.0/3.0 x8-x8 módban üzemelhet, annak megfelelően, hogy egy- vagy kétkártyás rendszert építünk-e.

Galéria megnyitása

Az adattárolást két darab M.2-22110-es slot segíti, amelyek közül a felső PCI Express 4.0/3.0 x4-es, az alsó pedig PCI Express 3.0 x4-es sebességgel dolgozhat – mindkettőhöz jár SATA 6 Gbps-os támogatás, illetve két darab gyári hűtőlemez is. A felső slot csak a 3. generációs RYZEN processzoroknál kínál PCI Express 4.0-s támogatást, az új APU egységeknél nem, azok ugyanis csak PCI Express 3.0-s hubbal rendelkeznek. A sort négy darab SATA 6 Gbps-os port zárja, természetesen RAID 0, 1 és 10 támogatással.

Galéria megnyitása

Az új alaplap két darab USB 3.2 Gen2 Type-A, két darab Thunderbolt 3-as, négy darab USB 3.2 Gen1 Type-A, illetve két USB 2.0 Type-A hátlapi portot kínál, de tüskesorok formájában további két darab USB 3.2 Gen1 és négy darab USB 2.0-s port is rendelkezésre áll.

Audió vezérlőből ezúttal egy Realtek ALC1220-VB kodeket rejt a lap, ami DTS:X Ultra támogatással és optikai audió kimenettel egyaránt büszkélkedik. A vezetékes hálózati kommunikációban két darab Intel gyártmányú GbE vezérlő segít, de ezeken felül egy Intel Wi-Fi 6 AX200-as bővítőkártyát is kapunk, ami 802.11AX, illetve Bluetooth 5.0-s támogatással egyaránt bír.

Galéria megnyitása

Az egy darab 256 Mbit-es EEPROM chippel ellátott alaplap kapott még címezhető RGB LED világítás kezelésére szolgáló tüskesorokat, szám szerint kettőt, valamint két normál RGB LED-es világítást vezérlő csatlakozóval is felszerelték. A rendszerhűtő ventilátorokat 6 darab tápcsatlakozó fogadja, ezek közül kettőre akár folyadékhűtő szett szivattyúja is csatlakozhat. Az alaplapra két darab hőszenzor-csatlakozó, egy COM kivezetés, egy TPM kivezetés és egy SATA DOM tápcsatlakozó is került. A videó kimenetek között a két Thunderbolt 3-as porton kívül egy HDMI portot is találunk, valamint egy DisplayPort videó bemenet is a kínálat részét képezi.

A Gigabyte új alaplapja rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói árát azonban még nem árulta el a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap