Igazak a pletykák: tényleg jön az Acer Iconia W4

Az újdonság a Bay Trail platformra alapoz és széles látószögeket kínáló, IPS típusú LCD érintőkijelző kap helyet rajta.

Igazak a pletykák: tényleg jön az Acer Iconia W4

Az elmúlt hetek pletykái alapján már sejthető volt, hogy az Acer Iconia W3-as táblája hamarosan nyugdíjba megy, ugyanis érkezik utódja, az Iconia W4, ami nem csak jobb képminőséget biztosító érintőkijelzőt, de gyorsabb processzort is kap.

A híreszteléseket eddig hivatalos forrásból nem erősítette meg az Acer, ám egy rendezvény alkalmával sikerült lencsevégre kapni az Iconia W3 utódját, így kiderült, mi igaz a korábbi értesülésekből. A hivatalosan egyelőre még be nem jelentett Iconia W4 egy Intel rendezvény alkalmával tűnt fel, ahol a Bouweenpc.nl munkatársai kipróbálhatták a terméket, sőt, egy rövid videót is készítettek róla, ami az alábbiakban tekinthető meg.

A gyorsteszt alapján most már biztosnak tűnik, hogy az Iconia W4 valóban széles látószögeket kínáló, IPS alapú érintőkijelzővel érkezik és az Intel Bay Trail platformjára alapoz. A 8 hüvelykes képátlójú tábla egy 1,33 GHz-en üzemelő Atom Z3740-es processzort rejt, ami 22 nm-es csíkszélességgel készül. A négymagos SoC 2 wattos SDP-vel büszkélkedik és LPDDR3-1066 MHz-es rendszermemóriát kezel. A kínálatában persze egy Intel HD Graphics típusú integrált videó vezérlő is jelen van, ami 311 MHz-es magórajelen üzemel.

A tesztelt példány elődjéhez hasonlóan 2 GB-nyi rendszermemóriával rendelkezett, NAND Flash alapú tárhelyből pedig 32 GB-nyi kapott helyet benne. Az újdonság Windows 8.1-es operációs rendszert futtat, így jó eséllyel a Windows 8.1 hivatalos rajtját követően, valamikor október vége felé kerülhet a boltok polcaira.

Reméljük, idővel a termék ajánlott végfelhasználói áráról, illetve megjelenésének pontos dátumáról is lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward