IFS: globális növekedés, hazai stagnálás

IFS: globális növekedés, hazai stagnálás

A vállalatirányítási rendszereket (ERP) gyártó svéd IFS nemzetközi szinten imponáló növekedést ért el, míg a magyar piacon új középvállalati ügyfelek megszerzésével, valamint számos meglévő ügyfelénél végzett rendszerfrissítéssel az egy évvel korábbi szinten teljesített.

Az IFS, a globális ERP-megoldásszállító február elején tette közzé 2009-es pénzügyi eredményeit. A svéd tőzsdei cég 28 százalékkal növelte üzemi eredményét. Az IFS Hungary Kft. tavaly az előző évihez hasonló árbevételt ért el. Az elmúlt évben az IFS Applications-t választó új ügyfelek között található többek között három vegyipari cég, a főleg autóápolási aerosolokat, köztük a Prevent márkanéven ismert termékeket gyártó Medikémia Zrt., valamint az autóipar számára műanyag alapanyagokat gyártó Inno-Comp Kft. és cseh leányvállalata, az Inno-Comp Bohemia. Az erőműveket építő és üzemeltető Sinergy Kft.-vel kötött szerződés a nemzetközi szinten stratégiai iparágnak és kiemelkedő referenciabázisnak számító energiaszektorba való betörést jelenti az IFS számára Magyarországon is. Az új ügyfelek között egy öntöde is szerepel, az autóipar számára alumíniumöntvényeket előállító Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt.

Az IFS továbbra is tartja magát a 2008-ban kitűzött és nyilvánosságra hozott terveihez, legfőbb célja 15 százalék haszon elérése, valamint a termékbevétel megduplázása 2013-ra. Ezeket a célokat részben organikus növekedéssel, részben további felvásárlásokkal kívánja elérni. Az elmúlt évben elért cash flow kiváló alapul szolgál a 2010-ben elhatározott akvizíciós stratégia megvalósításának folytatásához - olvasható a társaság közleményében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward