Időjárásálló apró PC alacsony fogyasztással, passzív hűtéssel

Az iBrick PC extrém körülmények között is helytáll, Haswell alapú processzor-opcióinak köszönhetően pedig teljesítményére sem lehet panasz.

Időjárásálló apró PC alacsony fogyasztással, passzív hűtéssel

A Small PC Computers kínálatában található iBrick Computer nemrégiben frissült, így most már Haswell alapú Core i3-as, illetve Core i5-ös processzorral is elérhető, sőt, igény szerint akár még Bay Trail alapú példány is kérhető belőle.

Az 1,3 kilogrammnál alig nehezebb apróság 206,75 x 128,52 x 68,83 milliméteres mérettel bír, alumíniumból készített háza pedig nagyméretű hűtőbordaként funkcionál. Az adott processzor által termelt hőt hőcső alapú hűtőrendszer vezeti el a ház hűtőbordaként üzemelő fedlapjához, ami hatékonyan, hang nélkül látja el a hűtéssel kapcsolatos feladatokat. Persze a passzív, mozgó alkatrészeket abszolút nem tartalmazó hűtőrendszernek nincs vészesen nehéz dolga, hiszen minden esetben alacsony fogyasztású processzor lapul az alaplapban: Haswell fronton Core i3-4010U vagy Core i5-4250U típusú processzort kérhetünk, Bay Trail fronton pedig N2820-as Celeron processzor áll rendelkezésre. Előbbiek TDP-je mindössze 15 watt, az N2820-as Celeron pedig 7,5 wattos TDP-vel bír.

Az apró asztali számítógépbe maximum 16 GB-nyi rendszermemória pakolható – Bay Trail esetén csak 8 GB –, a videovezérlő szerepét pedig mindhárom esetben IGP tölti be. A Haswell alapú processzoroknál Intel HD Graphics 4400-as, a Bay Trail alapúnál pedig egy Intel HD Graphics sorozatú példánnyal kell beérni. Az adatok tárolásáról akár 512 GB-os SSD meghajtó is gondoskodhat, de szabványos 2,5 hüvelykes mobil SATA adattárolók alkalmazására is van mód. A rendszer opcionálisan RS232/422 soros portokkal, WiFi vezérlővel, Bluetooth támogatással, illetve akár GPS vevővel is felvértezhető. Alap esetben egy RJ-45-ös Ethernet port, három darab USB 2.0-s port és egy HDMI videó kimenet áll rendelkezésre. Extra Ethernet port és extra USB portok természetesen kérhetőek, sőt, USB 3.0-s portok is igényelhetőek a rendszerhez, csak úgy, mint második HDMI videó kimenet vagy Thunderbolt port.

Az alacsony fogyasztású, SC215ML típusjelzéssel ellátott PC háza por- és vízálló, csak úgy, mint a különböző csatlakozások és a hozzájuk járó speciális kábelkészlet. A ház hátoldalán még VESA 75-ös furatok is helyet kaptak, amelyek megkönnyítik az apróság rögzítését. A pici PC egyébként a -10 és +50 Celsius fok közötti hőmérséklettartományban képes üzemelni, de az üzemi hőmérséklettartomány opcionálisan kiterjeszthető. Működés közben a tengerszint feletti magasság -1000 és 10000 méter között helyezkedhet el, a páratartalom pedig 5% és 95% közötti értéket képviselhet. A tápellátást külső 19 voltos DC tápadapterrel lehet megoldani, de a termék opcionálisan az adott jármű elektromos hálózatáról is üzemeltethető (24V DC vagy 6V-32V DC). Az opciók között intelligens, gyújtásráadásra történő bekapcsolás, illetve intelligens kikapcsolás is szerepel.

A Bay Trail alapú változat, amely Celeron N2820-as processzorral, 2 GB-nyi rendszermemóriával, 64 GB-os SSD meghajtóval, előtelepített és tesztelt Windows 7 Pro operációs rendszerrel, valamint külső 19 voltos DC tápadapterrel, HDMI porttal, 3 darab US 2.0-s porttal és egy Gigabites Ethernet porttal érkezik, 1495 dollárba kerül.

Az iBrick PC legújabb változatával kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward