IDF 2014: Notebookok dokkolása és töltése vezetékek nélkül

Az Intel az IDF 2014 alkalmával ezen a téren is ízelítőt adott abból, mit tartogat számunkra a nem is oly táboli jövő.

IDF 2014: Notebookok dokkolása és töltése vezetékek nélkül

Napjainkban a noteszgépek esetében még szükség van vezetékek alkalmazására – ha a kommunikációhoz már nem is feltétlenül, azért az akkumulátor töltéséhez mindenképpen kell még a kábel. Az IDF 2014 alkalmával az Intel ebben a tekintetben is megmutatta a jövőt: hamarosan olyan noteszgépek érkeznek, amelyeknek abszolút nincs szükségük kábelekre: se dokkoláshoz, se kommunikációhoz, sőt, még az akkumulátor töltéséhez sem.

A bemutató alkalmával egy noteszgépet helyeztek el a színpadon, ami egy vastag asztalon foglalt helyet. A noteszgép körül monitorok, illetve különböző perifériák sorakoztak, amelyek mindannyian automatikusan csatlakoztak a konfigurációhoz, hála a vezeték nélküli gigabites dokkoló eljárásnak. Ez, vagyis a WiGig alapú dokkoló technológia különösen jó szolgálatot tehet vállalati környezetben, ahol a céges noteszgépet rendszerint naponta legalább kétszer kell dokkolni.

Az Intel a vezeték nélküli gigabites dokkoló mellett egy másik érdekes eljárást is bemutatott, ami nem más, mint egy vezeték nélkül működő akkumulátortöltő állomás. Az állomás lelke a meglehetősen vastag asztallap alatt kapott helyet, és a jelek szerint nem okozott neki gondot, hogy 5 centiméternyi fa húzódik közte, illetve a tölteni kívánt noteszgép alja között. A teszt során, ahogy a noteszgép a vezeték nélküli töltőállomás fölé került, azonnal elkezdte tölteni saját akkumulátorát. Maga a vezeték nélküli akkumulátortöltő állomás mágneses rezonanciával dolgozik, és nem csak az adott noteszgép akkumulátorát képes tölteni, hanem egyéb, a hatósugarában lévő mobileszközöket is – persze ehhez az adott eszköznek támogatnia kell ezt a vezeték nélküli akkumulátortöltő eljárást.

Az Allience for Wireless Power szövetség vezetőségében helyet foglaló Intel nem csak a vezeték nélküli akkumulátortöltés, hanem a WiGig technológia alkalmazását is szorgalmazza, így e technológiák a jövőben egyre több termékben kaphatnak majd helyet. Az újítások a Skylake alapú konfigurációkban már minden bizonnyal együttesen is elérhetőek lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward