Idén tavasszal jön az új Mac Pro?

A jelek szerint nem sokáig hiányoznak majd a Mac Pro munkaállomások az EU üzleteinek polcairól.

Idén tavasszal jön az új Mac Pro?

A napokban kiderült, hogy az Apple Mac Pro asztali munkaállomásai nem teljesítik egy Európai Uniós szabályozás feltételeit, így március elsejétől be kell szüntetni a termékek forgalmazását az EU területén belül. Persze a kereskedők a megmaradt Mac Pro raktárkészletet március elseje után is értékesíthetik, de az Apple-től már nem rendelhetnek új szállítmányt. Ez a határozat a legfrissebb Mac Pro munkaállomásokra vonatkozik - az Apple a következő generációs termékeknél valószínűleg már minden tekintetben az új szabályozásnak megfelelően jár el, így az újdonságok minden bizonnyal kaphatóak lesznek az EU területén belül is.

Korábbi hírünkben, amelyben a fentiekről beszámoltunk, már megemlítettük, hogy valószínűleg rövidesen érkezik az új, következő generációs Mac Pro is, ami 2010-ben megjelent társát sokkal ütőképesebb hardverkomponensekkel váltja.

Akkoriban úgy tűnt, hogy az új konfigurációk még idén megjelenhetnek, ám azt kevesen gondolhatták, hogy a friss Mac Pro munkaállomások még az idei év tavaszán elrajtolhatnak.

A jelek szerint pedig ez a helyzet: az Apple márciusban vagy áprilisban indíthatja hódító útjukra új, Ivy Bridge-EP Xeon processzorral szerelt asztali erőműveit, amelyek egy-, illetve kétprocesszoros változatban egyaránt forgalomba kerülhetnek. A termékek a legfrissebb Nvidia GeForce, illetve AMD Radeon HD sorozatú videokártyákat vonultathatják fel. A hírek szerint az új Mac Pro asztali munkaállomások már alap esetben is SSD meghajtóval felszerelve érkezhetnek, ami jó hír. További pozitívum, hogy az Apple várhatóan a Cinema Display sorozatú professzionális megjelenítőit is frissíti: várhatóan új, nagyobb felbontást támogató modellekkel bővülhet a kínálat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward