Idén novemberben érkezhet a Firefox Windows 8-as kiadása

A Firefox for Metro UI fejlesztése az elkövetkező hónapokban alaposan felgyorsul.

Idén novemberben érkezhet a Firefox Windows 8-as kiadása

A Firefox speciális kiadása, amely a Windows 8 Metro felhasználói kezelőfelületéhez passzol, már hónapok óta készül a Mozilla boszorkánykonyhájában, és a jelek szerint még elég sokat kell várnunk arra, hogy a végleges változatot kipróbálhassuk.

Az úgynevezett Nightly Build csatornán nagyjából három hónapja tűnt fel a Firefox for Modern UI. A Mozilla illetékesei azóta tulajdonképpen hallgatnak: eddig semmilyen információt nem osztottak meg a nagyérdeművel. Mégis hogyan haladhat a fejlesztés? Ennek jártak utána a külföldi források.

Így néz ki a szóban forgó webböngésző
Így néz ki a szóban forgó webböngésző

A PC World szerint a fenti kérdésre a nemrégiben frissített Mozilla wiki lap ad választ. Jelenleg úgy néz ki, hogy a Firefox új, Windows 8 Modern UI-hez készített kiadása legkorábban október másodikán válhat elérhetővé - közel egy évvel azután, hogy a Windows 8 hódító útjára indult. A pakliban az is benne van, hogy a projekt csúszik, méghozzá egészen a következő év márciusának 20. napjáig. Jelenleg a fejlesztés tempóját tekintve az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a végleges megjelenési dátum idén novemberre esik, méghozzá tizenkilencedikére. Ez utóbbi a tervezett megjelenés dátuma, de ugye bármi közbejöhet.

Érdekes adalék, hogy a Mozilla szoftvermérnökei a Firefox for Modern UI fejlesztésének nagyjából egyharmadánál járnak. A fejlesztést az elmúlt év márciusának elején kezdték, majd a következő hónapban már ízelítőt is kaphattunk abból, mit kínál majd az új, kifejezetten Windows 8-ra szánt webböngésző. Ha eddig csak a munka egyharmadát sikerült elvégezni, akkor úgy tűnik, hogy az elkövetkező hónapok folyamán alaposan felgyorsul a tempó - vagy már fel is gyorsult. Persze erre szükség is van, ha a szoftverfejlesztő mérnökök tényleg el akarnak készülni idén novemberre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward