Idén négy gyártónál tűnhet fel a Windows RT

A többiek már csak a következő év elején vetik majd be az ARM alapú táblagépeiket. Az első négyest az Asus, a Lenovo, a Toshiba és végül a Samsung alkotja, így különösebb meglepetésre már nem kell számítanunk a microsoftos táblagépek frontján.

Idén négy gyártónál tűnhet fel a Windows RT

A többiek már csak a következő év elején vetik majd be az ARM alapú táblagépeiket. Az első négyest (a Microsoft Surface-ét nem számítva) az Asus, a Lenovo, a Toshiba és végül a Samsung alkotja, így különösebb meglepetésre már nem kell számítanunk a Microsoftos táblagépek frontján.

A kínai Economic Times értesülései szerint, minden nagy, ARM alapú chipgyártó partnernek, akik a Windows RT mellett tették le a voksukat, mindösszesen két készülékgyártó partnere lehet az eszközök forgalmazásának kezdetekor. Az Nvidia a Lenovoval és az Asus-szal kezd, a Qualcomm a Samsungban és a HP-ban lelt társra, míg a Texas Instrument a Toshibával közösen kezdte meg a munkálatokat. A Qualcommnál viszont felmerül a Dell neve is, és mivel a Hewlett-Packard úgy döntött, hogy inkább megvárja a 2013-as évet, így a cserének semmi akadály elvileg. A chipgyártónként két kapcsolat megkötés alól persze mentesül a Microsoft Surface, így az Nvidia máris előnyt élvez.

A Microsoft valószínűleg januárban oldhatja fel a fent említett korlátozást, így ekkortól kapnak majd lehetőséget a kisebb vállalatok is arra, hogy kidolgozzák, és piacra dobják a saját megoldásaikat. Akik nem jelentik be az elkészült gépeiket az őszi Windows RT rajtnál, azok vélhetően a jövő évi CES-re halaszthatják a bemutatóikat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward