Idén lekörözik az Androidok az iPhone-okat?

Piaci elemzők szerint drámai, mintegy 900%-os növekedésre számíthat az idén a Google Android platformja, toronymagasan lekörözve az iPhone-okat. Ami mindaddig remekül is hangzik, amíg hozzá nem vesszük azt is, hogy egy nagyon alacsony értéket sokkal könnyebb sokszorosan meghaladni, mint egy jóval magasabbat.

Idén lekörözik az Androidok az iPhone-okat?

Piaci elemzők szerint drámai, mintegy 900%-os növekedésre számíthat az idén a Google Android platformja, toronymagasan lekörözve az iPhone-okat. Ami mindaddig remekül is hangzik, amíg hozzá nem vesszük azt is, hogy egy alacsony értéket sokkal könnyebb nagyon sokszorosan meghaladni, mint egy jóval magasabbat.

Ettől függetlenül tény azonban, hogy valóban számtalan szolgáltató tervezte és jelentette már megannyi új Androidos készülék érkezését világszerte, amelyek révén így a Google nyílt rendszere két-három éven belül az okostelefon-piac meghatározó szereplőjévé válhat - állítja Neil Mawston, a Strategy Analytics igazgatója.

Már a múlt hónapban is valóságos robbanást lehetett megfigyelni Android-fronton, mind gyártók, mind pedig szolgáltatók terén, világszerte, és minden jel arra utal, hogy ez a tendencia az elkövetkező hónapokban is folytatódni fog - ami az elemző cég szerint jelentős részben köszönhető az Androidos készülékek olcsóságának is.

Ez elvégre a nyíltság egyik fő előnye - nem is szólva arról, hogy így a gyártók és a szolgáltatók is megírhatják a saját interfész-alkotóelemeiket, még változatosabbá téve a kínálatot. És bár az Apple egyelőre még mindig kényelmes előnyt élvez, ám a terjeszkedését erőteljesen hátráltatja a készülékeik drágasága, valamint az operációs rendszer zártsága.

Mindezeket a tényezőket összevetve tehát valóban úgy tűnik, hogy izgalmas éveknek nézünk elébe mobil-fronton, hiszen láthatólag határozottan érdekes iPhone-Android párharc várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward