Idén indul a TCL flexibilis OLED termelése

Idén indul a TCL flexibilis OLED termelése

A TCL még ebben az évben szeretné elkezdeni az okostelefonok számára tervezett, OLED technológiás megjelenítőknek a gyártását. A Huaxing Optoelectronics divízión keresztül induló gyártás iránt állítólag már több cég is érdeklődik, és akár saját termékeket is kiszolgálhat majd a TCL.

A kínai vállalat számára új lehetőségeket fog teremteni a flexibilis OLED panelek előállítása. Az okostelefonokban található OLED kijelzőnek még mindig több mint a 90 százalékát szállítja globálisan a Samsung, szóval egy újabb szereplő megerősödése jó hír a mobilgyártóknak, hiszen így növekedhet az árverseny. És a TCL elmondása szerint van is érdeklődő a friss fejlesztése iránt. Arról nem beszélt, hogy kiknek szállíthat, de elvileg nem is egy, hanem több olyan topkategóriás gyártó van, aki szeretne vásárolni a flexibilis OLED kijelzőkből.

Galéria megnyitása

Túl nagy kapacitással azonban nem érdemes eleinte számolni. A Huaxing Optoelectronics csak egyetlen gyárral rendelkezik, ami a kínai Vuhanban található – és ez az egység egyébként a TCL egyik leányvállalatának, a CSoT-nak a birtokában van. Itt jelenleg még jellemzően LCD kijelzőknek az előállítása folyik, és olyan technológiákat használ a cég, amiket japán és dél-koreai partnerektől vásárolt. A Huaxing Optoelectronics egyébként az LTPS-LCD gyártásban kifejezetten jól is szerepel, az első negyedév során 27,2 millió panelt szállított le, ezzel pedig a harmadik legnagyobb szereplő volt azoknak a körében, akik csak egyetlen üzemmel rendelkeznek. Ráadásul kétszámjegyű növekedést produkált, ami szintén jónak tekinthető.

Ha bejön a TCL-nek az OLED technológiás egységek előállítása, akkor meglehetősen komoly bevétele származhat majd ebből, már amennyiben képes lesz kielégíteni a mutatkozó keresletet. De még ha nem is talál vásárlópartnert a cég, akkor sem kell majd túlságosan aggódnia, mert a saját okostelefonjaiban is bevetésre küldheti a paneleket. A Mobil Világkongresszuson például több olyan bemutatóeszköz is kiállított a cég, amikben bevethető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap