Idén a Gigabyte szállíthatja le a legtöbb alaplapot

A dolgok jelenlegi állása szerint a gyártónak nagyon jó esélye van arra, hogy lenyomja neves riválisát, az ASUS-t.

Idén a Gigabyte szállíthatja le a legtöbb alaplapot

A világ második legnagyobb alaplapgyártójának számító Gigabyte a legfrissebb adatok szerint meglepően jól teljesít az idei év folyamán, legalábbis ami az alaplapjai szállítási mutatóit illeti. Az előző évben a vállalat 19 millió alaplapot szállított le világszerte, ám ez a teljesítmény akkoriban csak a második hely megszerzésére volt elegendő, hiszen a nagy riválisnak tekinthető ASUS jobbnak bizonyult a maga 22 milliójával.

Az idei év viszont úgy tűnik, hogy Gigabyte győzelmet hozhat az alaplapok piacán – igaz, az év végéig még azért változhat a kép. A jelenlegi adatok alapján annyi biztos, hogy januártól októberig bezárólag 17,5 millió Gigabyte alaplap leszállítására került sor, így ha ez a tempó az év végéig kitart, akkor a gyártó idén nagyjából 21 millió alaplapot szállíthat le világszerte. Ez a mennyiség azért nagy szó, mert ennyi alaplapot 28 éves fennállása alatt még sosem szállított le a Gigabyte egy évben.

G1.Sniper Z87
G1.Sniper Z87

Hogy ezzel egy időben mi a helyzet a nagy rivális, az ASUS háza táján? Az adatok alapján az ASUS az első három negyedév folyamán 15,5 millió alaplapot szállított le, az idei év negyedik negyedévében pedig nagyjából 5 millió deszka leszállítására lesz képes.

Amennyiben a valós teljesítmény is az előbbiek szerint alakul, úgy a Gigabyte-nak most jó esélye van arra, hogy megszerezze a világ legnagyobb alaplapgyártójának járó címet, igaz, közte és az ASUS között igen parányi különbség lesz, akármelyik térfélre is billen a mérleg nyelve.

Érdekesség, hogy a Gigabyte eddig szerződéses rendszer keretén belül más márkáknak is gyártott alaplapokat, ám a beszámolók szerint manapság a cégnek nem igazán vannak ilyen jellegű megbízásai, így minden erejét saját alaplapjainak gyártására összpontosíthatja. A vállalat egyébként nem csak asztali számítógépekbe, hanem munkaállomásokba és szerverekbe is készít alaplapokat. A kínálatban szinte minden alaplapformátum, és minden x86-os Intel, illetve AMD platform képviselteti magát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward