Ideje mindent menteni Google+-ról

Ideje mindent menteni Google+-ról

A Google bejelentette, hogy mikor kezdi törölni a felhasználói adatokat a Google+ közösségi oldalról, és bizony már nincs túl sok hátra. Azok, akik használták a Google+-t, árpilis másodikáig kapnak lehetőséget arra, hogy mindent biztonságban elmentsenek, ezt követően a keresőóriás törölni kezdi az adatokat, és végleg lehúzza a rolót a közösségi oldal mindenki számára elérhető felülete.

A vállalat még tavaly októberben jelentette be egy biztonsági problémát követően, hogy inkább felszámolja a Google+ konzumer részét. Ezt követően egy újabb adatszivárgásról számolhatott be a cég ismét a Google+ miatt, és ekkor úgy döntött, hogy nem teketóriázik, minél előbb szeretné rövidre zárni a kudarcba fulladt közösségi oldal vesszőfutását, ezért valamikor áprilisban le fogja állítani. Most pedig a cég hivatalosan is bejelentette, április 2-án elkezdi törölni az Google+ oldalakat és azok tartalmát.

A Google arról is beszámolt, hogy február 4-ig még engedélyezi a friss profilok létrehozását, de ezt követően már nem lesz lehetősége új felhasználóknak megismerkedni a bezárás előtt álló oldallal. Ezen felül pedig szintén február 4-től már új közösségek alkotására és események létrehozására sem lesz mód, szóval a funkcionalitásában is részlegesen megbénul majd a Google+, valamint az innen származó hozzászólások is el lesznek távolítva a Bloggerről, március 7-től pedig minden más oldalról is. És így érkezünk majd el április 2-ához, amikor válogatás nélkül, mindent elkezd megsemmisíteni a Google. Ez eltart majd egy ideig, szóval nem ugyanannyi ideig élnek majd Google+ oldalak, de néhány hét (legfeljebb hónap) alatt az összes fel lesz számolva.

A Google biztosít egy olyan oldalt, ahol részletesen leírja, miként lehet elmenteni az összes fontos adatot a Google+-ról. És ezen a ponton meg kell jegyezni azt, hogy a fotók és a videók át lesznek emelve a Google Fotók szolgáltatásba, szóval ezeket a lehetőségeihez mérten igyekszik megőrizni a cég.

Aki a Google+ használatával regisztrált és lépett be valahova, annak nem kell aggódnia, mert a Google egyszerűen le fogja cserélni a korábbi gombot minden felületen a Google bejelentkező gombjára, és ezt használva minden gond nélkül be lehet majd lépni a Google-fiók használatával.

Végül még azt mindenképpen meg kell jegyezni itt, hogy a Google+ nem lesz teljesen felszámolva, hanem csak az a része lesz a múlté, ami az egyszerű felhasználóknak szólt. Azok az emberek, akik a G Suite szolgáltatással alkalmazzák, továbbra is elérhetik és alkalmazhatják majd ezt a munkájuk során. Sőt mi több, még fejleszteni is fogja a Google, mert a G Suite kiemelt szerepet játszik a vállalat égisze alatt. Hamarosan friss grafikus felülettel és új funkciókkal is számolhatnak az érintettek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward