Iconia W510, az Acer legújabb Windows 8-as táblája

Iconia W510, az Acer legújabb Windows 8-as táblája

Az Iconia W510-es modell az Intel nemrégiben bejelentett Clover Trail platformja köré épül, amelynek méltó riválisát pont a napokban mutatta be az AMD a Z-60-as APU egység személyében.

Az Iconia W510 egy 10,1 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott, 16:9-es képarányú LCD érintőkijelzővel érkezik, amelynek biztonságáról Gorilla Glass 2-es üvegréteg gondoskodik. Az LCD panel valószínűleg IPS típusú, ugyanis a gyártó hivatalos sajtóközleménye tiszta, színhű képi megjelenítést emleget.

Az újdonság 1366 x 768 pixeles natív felbontású tábla a dokkolóban 295 fokban hátrahajtható, így a billentyűzetet használhatjuk sima támasztékként is. A rendszer az Intel Z2670-es Atom processzorára támaszkodik, az adatok tárolásáról pedig 32 GB-nyi vagy 64 GB-nyi NAND Flash tárhely segítségével gondoskodik. A Windows 8-as tábla PC dokkoló nélkül mindössze 576 grammot nyom a mérlegen, és dokkolóval együtt sem nehezebb 1200 grammnál. A tábla PC önmagában 8,89 milliméter vastag, és dokkolóval együtt sem vészes, ilyenkor vastagsága 21,336 milliméter.

A tábla 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, digitális iránytűvel, gyorsulásmérővel és giroszkóppal egyaránt rendelkezik, akárcsak microUSB és USB porttal – utóbbi a billentyűzetet is tartalmazó dokkolón található. A kínálatban szerencsére micro-HDMI port is van, így monitorhoz, illetve HD televízióhoz könnyedén hozzákapcsolható az újdonság.

A tábla PC előlapján egy 1080p-s, 2 megapixeles felbontású kamera lapul, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles HD kamerát találunk. Mindkét kamera képes 1080p-s videó rögzítésére, de a 8 megapixeles hátlapi példányhoz automatikus fókusz és LED-es vaku is jár. Utóbbi kamera 3264 x 2248 pixeles maximális felbontást támogat. A rendszer a felsoroltakon kívül Dolby Theather v4 támogatással ellátott fejhallgató kimenettel és beépített hangszórókkal is fel van szerelve, sőt, még beépített digitális mikrofont is kínál, ami tiszta és érthető hangfelvétel készítést, illetve hangtovábbítást tesz lehetővé.

A tábla PC önmagában nyolc órán át üzemel egyetlen akkumulátortöltéssel, de ha dokkolóval együtt használjuk, ami a billentyűzet és az érintőpad mellett beépített akkumulátort is tartalmaz, 18 órára tolhatjuk ki az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető üzemidő hosszát.

A friss, x86-os Windows 8-as operációs rendszerrel ellátott táblához járnak az Acer exkluzív szolgáltatásai is. Ezek között megtaláljuk az Always Connect eljárást, amelynek segítségével az előzőleg használt WiFi hotspothoz 2,5 másodpercen belül csatlakozik a rendszer. Az Always Connect emellett távoli ébresztő funkciót is kínál az AcerCloud alkalmazásokhoz, amelyekkel a digitális tartalmak könnyedén elérhetőek és megoszthatóak az Iconia W510 és az asztali vagy mobil számítógépek között.

A jelenlegi információk szerint az Iconia W510 november kilencedikén kerül forgalomba, legalábbis az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén, méghozzá többféle kiszerelésben. A W510-1422-es termékkóddal ellátott példány 64 GB-nyi NAND Flash tárhellyel, valamint akkumulátort, érintőpadot és billentyűzetet egyaránt tartalmazó dokkolóval érkezik, ajánlott végfelhasználói ára pedig 749 dollár lesz. Ezzel szemben az Iconia W510-1674-es kiadás már a költséghatékony megoldást kereső felhasználókat veszi célba: a 32 GB-os SSD-vel ellátott modell 499 dollárért lesz elérhető.

A termékből Iconia W510P típusjelzéssel ellátott, előtelepített Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező kiadás is készül, amely opcionálisan TPM modullal is felvértezhető lesz. Az üzleti felhasználókat megcélzó változat két év garanciával lesz elérhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 1 híján 800 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward