Iconia Tab A110, Az Acer fegyvere a 199 dolláros ligában

Az Acer hivatalosan is bejelentette a régóta várt táblagépét, ami az agresszív árazással rendelkező termékek között száll harcba a piaci részesedésért. Az A110 egy kicsit eltérő recept alapján készült, mint a Nexus 7, a Kindle Fire HD, vagy a Kobo Arc, de talán ez nem is gond, mivel így valamelyest más célközönségnek hódolhat.

Iconia Tab A110, Az Acer fegyvere a 199 dolláros ligában

Az Acer hivatalosan is bejelentette a régóta várt táblagépét, ami az agresszív árazással rendelkező termékek között száll harcba a piaci részesedésért. Az A110 egy kicsit eltérő recept alapján készült, mint a Nexus 7, a Kindle Fire HD, vagy a Kobo Arc, de talán ez nem is gond, így jobb a választék.

 Az Iconia termékcsalád legújabb tagja minden bizonnyal egyben a legkelendőbb is lesz. A masina lelke az Nvidia műhelyéből származó Tegra 3 T30L chip, mely négy 1,2 GHz-es és egy 500 MHz-es Cortex-A9 magot foglal magában, a 12 feldolgozóegységes GeForce ULP GPU mellett. A rendszermemória és a beépített háttértár 1, illetve 8 GB-os méretet öltött. A táblagép előlapját egy 7 colos képátmérőjű panel uralja, amely ebben az esetben nélkülözi a HD felbontást, és megelégszik 1024 x 600 (WSVGA) képponttal. E felett kapott helyet az egyszem kamera, ami 2 megapixeles fotók készítésére ad ugyan lehetőséget, de a feladata sokkal inkább a videohívások bonyolítása. Online kapcsolatot csak a 802.11 b/g/n-es Wi-Fi-vel képes kialakítani, de a HSDPA modem hiánya igazából nem meglepetés. Lesz viszont Bluetooth 3.0 és GPS vevőnk is.

 A 390 grammos tablet 3420 mAh-s kapacitású akkumulátort kapott, így ha megfelelően optimalizálták, akkor akár 6-7 órás üzemidő is elérhető vele. Jó hír, hogy már gyárilag az Android 4.1-et kapjuk, akárcsak a Nexus 7 esetében. A Jelly Beannek köszönhetően könnyen hozzáférhetünk a kedvenc alkalmazásainkhoz, és a widgetjeinket is a megfelelő méretűre állíthatjuk a főképernyők legjobb kihasználtságának érdekében. A Google Currents-szel pedig rengeteg érdekes olvasnivalóhoz (digitális magazinok, blogok) juthatunk az érdeklődési körünkben.

No de miben is más ez, mint a már emlegetett konkurensek? A negatívumát már láthattuk, ez a kisebb felbontású kijelző. Viszont van cserébe pozitívum is, méghozzá a sokak által hiányolt microSD hely és egy miniHDMI csatlakozó. Tárhely szűkében tehát jobb döntés lehet az Acer A110-et választani, és erről akár filmeket is nézhetünk, ha van egy HDTV a háznál.

Az egyelőre nem ismert, hogy hazánkban mikor lesz elérhető, és ebből kifolyólag az árának az alakulása sem tiszta, de mivel a Nexus 7-ből például csak a 16 GB-os jut el hozzánk, így annál biztosan olcsóbb lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward