IceQ X² hűtéssel érkeznek a HIS legújabb Radeonjai

A HIS Radeon HD 7850-es videokártyái egyedi nyomtatott áramköri lappal és egyedi, rendkívül hatékonyan üzemelő, halk hűtéssel érkeznek.

IceQ X² hűtéssel érkeznek a HIS legújabb Radeonjai

Miután a GeForce GTX 650 Ti Boost egy kicsit felkavarta a középkategóriás videokártyák szegmensének állóvizét, az AMD partnerei elkezdtek újabb Radeon HD 7850-es videokártyákat készíteni.

A legfrissebb példányok a HIS műhelyéből érkeztek, méghozzá egyedi nyomtatott áramköri lappal és egyedi hűtéssel. Az új, Radeon HD 7850-es alapokon nyugvó videokártyák között egy referencia modellt és egy megemelt órajelekkel büszkélkedő példányt találunk.

Mindkét újdonság IceQ X2 típusú videokártya hűtőt kapott, amely réz talpazat és rézből készült hőcsövek segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt az alumínium lamellákhoz. A rendszer két darab, egyenként 75 milliméteres átmérőjű ventilátort kapott, amelyek halkan, de hatékonyan dolgoznak. Üresjáratban az új videokártyák 28 dB(A) zajszint mellett üzemelnek, méghozzá hűvösebben, mint a referencia hűtéssel ellátott példányok. Az egyedi nyomtatott áramköri lap egy nyolcfázisú VRM áramkört kapott, ami a HIS állítása szerint 66%-kal több áramot biztosít a videokártya számára, mint az AMD referencia Radeon HD 7850-eseinek tápáramköre - ez tuning alkalmával előnyös lehet.

A Radeon HD IceQ X2-es modell 860 MHz-es GPU- és 4,8 GHz-es effektív memóriaórajel mellett üzemel, azaz ebben a tekintetben megegyezik a referencia Radeon HD 7850-es videokártyákkal. A Radeon HD IceQ X2 Turbo esetében a GPU már 1 GHz-es magórajelet alkalmaz a gyártó, a memóriachipek effektív órajele azonban változatlanul 4,8 GHz. Mindkét videokártya 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-mal gazdálkodik.

Az új videokártyák egy dual-link DVI-I, egy 1.4a típusú HDMI, illetve két 1.2-es mini DisplayPort videó kimenettel rendelkeznek.

A HIS friss Radeon HD 7850-esei hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban. A termékek várhatóan olyan árazást kapnak, amellyel hatékonyan versenybe szállhatnak a konkurenciával szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward