IBM: az iPhone a hackerek kedvenc célpontja

Miközben az Apple folyamatosan hangoztatja az iPhone biztonsági funkcióit, addig az IBM véleménye szerint a készülék a hackerek egyik potenciális célpontja

IBM: az iPhone a hackerek kedvenc célpontja

Miközben az Apple folyamatosan hangoztatja az iPhone biztonsági funkcióit, addig az IBM véleménye szerint a készülék a hackerek egyik potenciális célpontja lesz főként a körülötte lévő nagy felhajtás miatt.

Ahhoz, hogy az Apple iPhone terméke sikeresen szerepljen a piacon, a vállalatnak mindent meg kell tennie hogy rábírja a vásárlókat arra, hogy kiadjanak annyi pénzt a csúcsgépért. Az IBM biztonsági szakértői szerint azonban a készülék feltörésével járó dicsőség arra ösztönzi a hackereket, hogy fő célpontjuknak az iPhone hordozható készüléket tekintsék.

A kártékony tevékenységet végzőknek nagy tapasztalatuk van hordozható eszközök terén, például a Symbian platformú mobiltelefonokon. Az eddig megszokott technikák valószínűleg nem fognak egy-az-egyben működni az iPhone-on, azonban nem kell rá sokat várni, mire az OS X-et futtató gépet sikeresen fel tudják törni a támadók.

Valóban nem lesz könnyű dolguk Until Mehta - az IBM biztonsági részlegének a vezetője - szerint, azonban a dicsőség sok támadót fog vonzani. Az Apple azonban pár dologban megnehezítette a hackerek támadási esélyeit. Előszöris semmiféle fejlesztői készletet nem adott ki az Apple, azaz programok írása - beleértve a kártékony kódokat, férgeket - sokkal nehezebb lesz. Másodszor pedig a készülék firmware-jének, szoftvereinek a frissitése gyerekjáték, így a sürgős biztonsági foltozások feltelepítése gyerekjáték lesz. A többit meg hamarosan meglátjuk hogyan fog alakulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward