Hűtés, háromszorosan - de minek?

Némileg meglepő, hogy amikor egyre-másra jelennek meg a különböző alternatív - és nem ritkán nulla fogyasztású - laptophűtési eszközök, egyesek - jelen esetben az Elecom - mégis a "trendre" fittyet hányva megjelennek a hagyományos - értsd, ventilátoros-energiaigényes - megoldás így-úgy feltuningolt változatával.

Hűtés, háromszorosan - de minek?

Némileg meglepő, hogy amikor egyre-másra jelennek meg a különböző alternatív - és nem ritkán nulla fogyasztású - laptophűtési eszközök (mint például a Thermaltake táskája), egyesek - jelen esetben az Elecom - mégis a "trendre" fittyet hányva megjelennek a hagyományos - ventilátoros-energiaigényes - megoldás így-úgy feltuningolt változatával.

Az Elecom ezen új, SX-CL05SV névre hallgató darabja tehát egy minden bizonnyal jól teljesítő és hatékony laptophűtő-pad lehet a maga három külön ventilátorával, de sajnos számos hátránya is akad: így például az, hogy elfoglalja a gép egyik USB-portját, és hogy ennek megfelelően az áramot is onnan veszi... amiből pedig nem nehéz kitalálni, hogy igen rossz hatással van a gép üzemidejére.

Persze a fogyasztásért cserébe ad némi teljesítményt - 2400 RPM-el pörögnek a ventilátorok, és meglepően csendesen is -, amit tetszés szerint szabályozhatunk, beállítva mindig az éppen szükséges légáramlást, de még ezzel együtt is meglehetős pazarlásnak tekinthető a használata.

Mindent egybevetve, ez valóban egy olyan holmi, amiért egyáltalán nem lesz kár, ha soha nem kerül ki a "külvilágba" Japánból (ahol mintegy $56-nak megfelelő jen ellenében kapható) - ha viszont mégis, akkor legalább már tudjuk, mitől tartsuk távol magunkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward