Huawei: GPS-szel és NFC-vel is szolgál a Band 4 Pro

A viselhető kiegészítő elérhető áron nyújt nagyon sok jó funkciót kicsi testbe zsúfolva.

Huawei: GPS-szel és NFC-vel is szolgál a Band 4 Pro

A Huawei rengeteg különböző okosórát és karperecet kínál az érdeklődők számára, és most egy igazán vonzó konstrukcióval rukkolt elő a Huawei Band szérián belül. A Band 4 Pro egy olyan megoldás lett, ami sokak igényét tökéletesen képes lesz kielégíteni egészen kedvező árfekvés mellett.

Mivel egy fitneszkarperecről van szó, így nem meglepő módon a kijelzője kicsi, mindössze 0,95 hüvelykes, de ezen is egészen sok információt lesz képes megörökíteni. Az apró AMOLED panel színesben tudja megjeleníteni az adatokat, így azok jól elkülönülhetnek, egyszerűbben át lehet majd ezeket tekinteni. Az eszköz grafikus felülete szabadon alakítható, rengeteg különböző megjelenést lehet összehozni. Az értesítések részben meg is tekinthetőek rajta, és olyan funkciót is el lehet érni, mint a zenelejátszás vezérlése.

Galéria megnyitása

A viselhető kiegészítőnél természetesen fontos lesz a sportolás támogatása. Van egy hattengelyes mozgási szenzor benne, és azt is képes detektálni, hogy viselik-e éppen, és amennyiben nincs csuklón, készenléti üzemmódba áll át a telep kímélése érdekében.

Összesen már 11 különböző sportmóddal rendelkezik az eszköz, és a felhasználó követésébe be tudja vonni a beépített GPS vevőt is. Így ha futni indul az ember, akkor a mobilja nélkül is végig tudja majd követni, hogy milyen útvonalat járt be éppen az edzés során.

Galéria megnyitása

Rendelkezik az eszköz pulzusmérővel is, és támogatja a TruSeen 3.5 technológiát, ami az adatok elemzése mellett képes figyelmeztetést is küldeni, ha bármilyen szabálytalanságot észlel. A SpO2 érték meghatározására is képes a kütyü, és adott a TruSleep 2.0 alvásfigyelési technológia is, mely pedig az alvási ciklusokat analizálja, és szükség esetén jó tanácsokat is ad.

Galéria megnyitása

A Band 4 Pro rendelkezik NFC chippel is egyebek mellett, szóval semmi akadálya nem lesz annak, hogy csuklóból tudjon fizetni az ember. A mobil fizetési szolgáltatásnál ki lehet majd használni ezt a funkciót, de igazából nemcsak erre, hanem még egy sor kényelmi dologra is alkalmas lehet az NFC.

Az okoselefonokkal, táblagépekkel természetesen Bluetooth modul (4.2) révén tartja a kapcsolatot. Az adatok a szinkronizálást követően a Huawei saját alkalmazásában kerülnek összegyűjtésre és adott esetben elemzésre is. Android (4.4) és iOS (9.0) rendszerű eszközökkel egyaránt használható a Band 4 Pro.

A tervezők ívelt üveggel fedték le a kiegészítőt, és az egészet fémből készült keretbe foglalták. Viszonylag elegánsan fest a Band 4 Pro, még akár öltönyös viselet mellett is elfogadható lehet megfelelő színben. A kütyü mindössze 45 x 19 x 11 milliméteres idomokkal rendelkezik, és a szíjával együtt nyom 25 grammot, szóval nagyon könnyű is. Szinte feltűnés nélkül lehet majd éjjel-nappal viselni. Fekete, rózsaarany és piros szíjjal lesz gyárilag kapható az újdonság – a tok fekete vagy arany lehet.

Galéria megnyitása

A szerkezet 5 ATM nyomást bír elviselni, ennek megfelelően 50 méteres vízmélységig még helytállhat, és úszásnál is használható lehet. Van is benne külön mód az úszáshoz – nem is egy. Az eszköz egy 100 milliamperes akkumulátorral lett ellátva, és elvileg 5 napig fogja bírni egy töltéssel, ami a karperecek mezőnyében nem kiemelkedő, de itt olyan lehetőségek is vannak, amik más hasonló eszközöknél nem biztosítottak. A töltés itt már nem egy beépített (és sérülékeny) USB csatlakozóval van megoldva, mint korábban, hanem csíptetős a töltője.

A Huawei Band 4 Pro december 12-től lesz megvásárolható Kínában. A viselhető kiegészítő mindössze 400 jüanba fog kerülni, ami átszámítva 55-60 dollár közötti összeget jelent.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap