HTC Zeta, négy mag 2,5 GHz-en

A HTC mostanában nagyon elemében van, ezúttal egy Zeta nevű készülék specifikációit kaptuk meg, és ezt végig tekintve igazából nehéz lenne olyan, tömör véleményt alkotni, amit utána ne kellene cenzúrázni.  

HTC Zeta, négy mag 2,5 GHz-en

A HTC mostanában nagyon elemében van, ezúttal egy Zeta nevű készülék specifikációját kaptuk meg, és ezt végigtekintve igazából nehéz lenne olyan tömör véleményt alkotni, amit utána ne kellene cenzúrázni.

A Zetával kapcsolatban elsőként le kell szögezni, hogy csak egy mobiltelefon. Az első dolog, ami azonnal feltűnést kelt, az a kialakítása, ugyanis hihetetlenül vékony keretet kapott, még az alsó területen is, ahol a szokásos négy gomb köszön vissza, oldalnézete alapján pedig inkább egy kádra hasonlít, ugyanis az egész hátsó terület egy - szinte - folyamatos görbét ír le, ezt csak a kamera töri meg. Az előlapon található kijelző mérete 4,5 col, de a kialakításának hála, jóval nagyobb érzetét kelti. Természetesen HD, vagyis 1280 x 720 pixeles felbontású, de mivel ilyen méreten már a szemünk a szűk keresztmetszet, így itt már szinte nem is érdemes ilyen irányú fejlesztésekkel foglalkozni.

A készülék egy Qualcomm által fejlesztett SoC-ra fog építeni, ami már a Snapdragon S4 széria tagja lesz, vagyis már a 28 nm-es gyártástechnológiával készül. Ennek megfelelően a fogyasztása javul, és ezt bizony el kell számolni, ami vagy a jobb üzemidőre, vagy a nagyobb teljesítményre fog elmenni, a zeta esetében ez utóbbi történik. A felhasznált lapkában nem kevesebb mint négy aktív mag kap helyet, és ha ez nem lenne elegendő mindez 2,5 GHz-es órajelen üzemel majd. Ez lenyűgöző teljesítményre ad lehetőséget, hiszen azt is figyelembe kell venni, hogy az S4 család tagjai már mind a Qualcomm által továbbfejlesztett Cortex-A15-re építenek, ezek a Krait fantázianevű magok, amik egyes feltételezések szerint, akár másfélszer nagyobb teljesítményre lehetnek képesek, mint az eredeti design. A grafikus mag helyét, egy Adreno 320 tölti majd be. A HTC jövendőbeli csúcs készüléke mindössze 1 GB RAM-mal rendelkezik jelenlegi információink szerint, ami ezek után bizony már kevésnek tűnik, a háttértár szerepét betöltő flash memória viszont 32 GB méretű lesz. Az adatkapcsolati képességeit érintő információk elég hiányosak, a Bluetooth 4.0 bevetése azonban nem kérdés, de a lapka az LTE képességét is ki tudja szolgálni, így valószínűleg nem lesz sok hiányosság ilyen téren sem. A multimédiás képességek terén viszont nincs kérdés, 8 megapixeles kamera figyel a hátlapon két darab LED villanó társaságában, az előlapra pedig egy 1,3 megapixeles másodlagos kamera került, videózás terén természetesen 1080p felbontást kapunk, valamint a Beats Audio vonások is jelen lesznek, az ehhez tartozó kiegészítőkkel, vagyis a zenehallgatás terén is erős lehet az okostelefon.

A taiwani gyártó készüléke természetesen az Android 4.0 (ICS) társaságában kerül majd piacra, amin a saját készítésű felhasználói felület lesz jelen, a Sens UI, ami szintén a 4.0 verziószámot kapja majd. A telefon méretét tekintve is tiszteletet parancsol, mindössze 109,8 x 60,9 x 9,8 mm. A 9,8 mm-es vastagságot leszámítva minden irányból kisebb, mint például a Samsung jelenlegi zászlóshajója a Galaxy S II, vagy akár házon belül a HTC Rezound. A súlya 146 gramm lesz, ebbe egy 1830 mAh-es akkumulátor is beletartozik, ami majd a lehető leghosszabb üzemidő elérésében segíti - reméljük, minél több szerencsével - a készüléket.

Megjelenésről, vagy várható árakról természetesen szó sincs egyelőre, talán jövő év vége felé érkezhet a kis izom készülék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward