HTC Shift először Európában

A világon először Európában kerül piacra a HTC ultra-hordozható számítógépe, a Shift. Érdekessége, hogy képes egyszerre Windows Vista Business és Windows Mobile 6 operációs rendszerek futtatására.

HTC Shift először Európában

A világon először Európában kerül piacra a HTC ultra-hordozható számítógépe, a Shift. Érdekessége, hogy képes egyszerre Windows Vista Business és Windows Mobile 6 operációs rendszerek futtatására.

A legtöbb jellemzőjében megegyezik a HTC Shift a többi népszerű UMPC-jével. 800 MHz-es Intel A110 processzor dobog benne, memóriából pedig 1 GB DDR2-t pakoltak bele. Háttértárként 40 GB-os vagy 60 GB-os 1,8-hüvelykes merevlemez választható, kijelzőként pedig egy 7-hüvelyk méretű 800x480-as felbontású érintőképernyő funkcionál. Azonban - itt jön az egyediség - mindezeken felül még egy 400 MHz-es Qualcomm ARM-alapú központi egység is helyet kapott benne 64 MB RAM-mal és 128 MB ROM-mal, amin a Windows Mobile 6 operációs rendszere fut.

Az alaprendszer (Windows Vista Business) mellett így képes a Windows Mobile 6 futtatására akár egyszerre is, és a rendszerek között egyetlen gombbal lehet váltani. Ezt a billentyűt a HTC SnapVUE névre keresztelte el .A két rendszer teljes mértékben együttműködik egymással, az ActiveSync elnevezésű program szinkronizálja a két operációs rendszer között a leveleket, találkozókat, partnereket és egyéb dolgokat, amiket az Outlook képes kezelni.

A Shift azonban tartogat még további újdonságokat, például a Microsoft új UMPC szoftver platformját, az Origami Experience 2.0-t. Ez a hagyományos számítógéphasználatot könnyebbé teszi az UMPC-n. Tartalmaz egy webböngészőt, RSS-olvasót, médialejátszót és az "Origami Now" képernyőt, ami megfelel a Windows Mobile Today képernyőjének. A jelszóbevitel is könnyítve lett az érintőképernyőn a "Picture Password" módszerrel.

A csatlakozási módszerekben sem szűkölködik a Shift. UMTS/HDSPA, valamint GPRS vagy EDGE adatkapcsolatokat is képes kezelni a manapság hagyományosnak mondható Bluetooth 2.0 és 802.11b/g WiFi mellett.

A készülék hivatalos ára 1199 euró, ami körülbelül 300 000 forintnak felel meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward