HTC: Nem lesz mini testvére a One M9-nek

A HTC a One M7-nek és az M8-nak is készített kisebb testvért, de az aktuális One M9-nél már nem érdemes ilyen okostelefonra számítani.

HTC: Nem lesz mini testvére a One M9-nek

A HTC két év után úgy döntött, hogy feladja a minimobilok tervezését, és ennek megfelelően a One M9 már nem kap kistestvért. A döntésről Jack Tong számolt be, a HTC észak-ázsiai részlegének vezetője. Elmondása alapján már nem igazán foglalkoznak a gyártók 5 col alatti telefonokkal.

„Összességében az iparág abba az irányba halad, hogy az új okostelefonok már 5 hüvelyknél nagyobb méretűek, és a mi termékütemtervünk közel van az ipari trendekhez.” – indokolta a döntést Tong.

HTC One mini és a HTC One M7

A minik kora leáldozóban van? Az okostelefonok 2012-re hatalmasra nőttek, így a csúcsmodellek irreálisan nagy mérete már több éve „sújtja” a piacot. Rengeteg felhasználó fejezte ki csalódottságát azért, mert az új felsőkategóriás modellek már csak hatalmas méreteket öltve jöttek (még petíciók is indultak ez ellen), majd végül a gyártók meghallgatták a vásárlókat, és 2012 végén egy új divat indult el. Megjelentek a piacon a kisméretű kijelzővel ellátott, felsőkategóriás mobilok. Ezek a készülékek 4 és 4,7 hüvelyk közötti méreteket öltöttek, de a legtöbb 4,3 és 4,5 col között került a boltokba. Ugyan a felhasználók akarták a miniket, de nagyon kevés „apróság” készült, ami valóban sikeres tudott lenni. Ennek az az oka, hogy mindössze egy-két gyártó értette meg, hogy mi is a kicsi telefonok valódi lényege. A legtöbb mininek nem csak a kijelzője, hanem a hardvere is jelentős visszalépést jelentett a valódi csúcsgéphez képest, így sokan inkább csalódottak voltak, mintsem elégedettek ezeknek az érkezésével. A legjobb miniket a Sony tette le az asztalra az évek során az Xperia Z1 Compact és a Z3 Compact személyében – ezek ténylegesen az élvonalat képviselték sebességben is.

HTC One mini 2 és a HTC One M8

A HTC döntésében két dolog játszhatott közre. Az egyik az, amint Jack Tong maga is elmondott, tehát mára tényleg kezd általánosan elfogadottá válni az, hogy az okostelefonok 5 hüvelyk körüli mérettel rendelkeznek. Különösen igaz ez a Tong által képviselt régióban, ahol szinte már minden vásárló beletörődött ebbe – a felmérések szerint Ázsiában a legnagyobbak a mobilok kijelzői. A másik ok pedig nemes egyszerűséggel a sikertelenség lehet. Sajnos a HTC is azok közé tartozott, akik jóformán csak a külcsínre adtak a minijük elkészítésekor, és ezért valószínűleg elmaradtak az eladások a várakozásoktól a One Mini és a One Mini 2 esetében is.

HTC One M8 és a One Mini 2

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy a HTC egyedül lesz-e ezzel az elhatározással, vagy lassan a többi gyártó is le fog szokni a minik fabrikálásáról. Mindenképpen rossz előjel azok számára, akik tárt karokkal várják az új generációs miniket, hogy az LG már tavaly sem csinált klasszikus értelemben vett minit, és idén sem teszi ezt meg, hanem egy 5 colos kistestvért húzott elő a kalapjából (LG G4c), és a Galaxy S6 mini érkezéséről sem lehetett mostanáig semmilyen pletykát hallani. Elképzelhető, hogy idén már csak az iPhone 6 és az utódja marad 5 hüvelyk alatt, de az Xperia Z4 Compactban még mindenképpen érdemes lehet reménykedni, a Sony ugyanis mostanáig nem nyúlt mellé ebben a kategóriában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward