HSDPA modemmel jön az Archos 80 Xenon

Az Archos legújabb táblagépe alacsony áron kínál jó hálózati képességeket. Ez lehet a sikerének a kulcsa. 

HSDPA modemmel jön az Archos 80 Xenon

Az Archos idén is az Elements termékcsalád kiterjesztésén dolgozik, és egyre kevesebb figyelmet szentelnek a mindent tudó, ám árban is jóval fentebb lévő készülékekre. Az Elements vonalon azok a gépek vannak, amelyek csak néhány tulajdonságra fektetnek nagyobb hangsúlyt, tehát nem olyan sokoldalúak, de cserébe olcsón kelletik magukat.

A jelenlegi készülékünk a Xenon jelzést viseli, és a kommunikációs képességek terén brillírozik. Az Archos 80 Xenonban ennek megfelelően egy Qualcomm Snapdragon 200 családból származó MSM8x25Q chip található, amely négy 1,2 GHz-es Cortex-A5 magra épül, és egy Adreno 203 grafikus egységgel van megtoldva. Továbbá integrálva ott van benne a 3G HSDPA mobil hálózati modem, és kapunk még 802.11 b/g/n-es Wi-Fi-t, Bluetooth modult, A-GPS-szel kiegészített GPS vevőt és még FM rádiót is. A SoC mellett 1 GB-nyi rendszermemória került bevetésre, a tárhely pedig 4 GB-ra korlátozódik, míg nem gondoskodunk a bővítésről egy tetszőleges méretű (max. 64 GB) microSD kártyával.

A gyári állapotban levő Android 4.1-et futtató készüléknek a sebességére vélhetően nem lesz panasz a fentiek fényében, de ahogy arra számítani lehetett, van egy kevésbé tündöklő oldala is. Az előlapot kitöltő IPS kijelző felbontása mindössze 1024 x 768 képpontos, ami ugyan még nem vészes, de a sorból már mindenképpen kilóg. Az igazán elszomorító része a kamerák terén keresendő: előre egy VGA modul került, fotózásra pedig egy 2 megapixeles megoldást kapunk „természetesen” LED villanó nélkül, fix fókuszponttal. A készülékház, amibe mindezt belezsúfolták 213 x 155 x 11,3 milliméteres, és a mérleg nyelve 440 grammig kúszik alatta. Sajnos az üzemidőről és az akkumulátor kapacitásáról nem esett szó, de a lapka és a körítése is viszonylag energiahatékony, így bizakodóak lehetünk.

Az Archos 80 Xenon bemutatására ugyan már most sor került, de a végleges megjelenésre még várni kell a következő hónapig. A készülék megvásárlására két különböző színben - feketében és fehérben - lesz lehetőségünk. Az áráról pontos információink nincsenek, mert több forrásban is eltérő számok tűntek fel, de várhatóan 200 és 240 dollár között alakul a régió függvényében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward