HSDPA modemet kap több Acer tábla

Az Acer utólag bővíti a kedvező árazású Iconia A1 és Iconia B1 tabletek kínálatát. 

HSDPA modemet kap több Acer tábla

Az Acer idén sorra jelenti be az új konfigurációkat, melyek egy tavaly hozott stratégiai döntésnek megfelelően alacsony költségvetéssel és végfelhasználói árazással kerülnek kereskedelmi forgalomba. Ennek persze megvan az a negatívuma, hogy spórolni kell valahol. Az egyik pont, amin az Acer - és általában az összes gyártó - komoly összeget tud megtakarítani, az a kapcsolati lehetőségek tárháza, pedig a 3G-t általában örömmel fogadnák a vásárlók. Most úgy fest, hogy ezt az Acer is felismerte.

Acer Iconia A1

Az Acer idei apróságai ennek megfelelően utólag meg fogják kapni a mobil kommunikációs modemet, hogy a lehető legtöbb igénynek meg tudjanak felelni szükség esetén. Az új változatok az idei kettőst, az Iconia A1-et és az Iconia B1-et fogják alapul venni, így ezekből a kizárólag Wi-Fi képes változat mellett, hamarosan megjelennek a 3G-vel megtoldott modellek is.

Az Iconia A1 négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 magot felvonultató lapkát tartalmaz, melynek 1 GB-nyi rendszermemória segíti a munkáját. A 7,9 hüvelykes, 1024 x 768 képpontos felbontású panellel ellátott masina eddig két verzióban volt elérhető a háttértár kapacitása szerint: hazavihettük 8, illetve 16 GB-tal. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a HSDPA modem mind a két konfigurációval elérhető lesz-e. A dupla kamerás, alapfelszereltségű A1 234 dollárt kóstál, a 3G bevetését követően pedig 326 dollárt fognak érte kérni - nem lesz tehát olcsó a bővítés.

Acer Iconia B1

Ennél sokkal jobb a helyzet, ha az Iconia B1-re tekintünk. A 7 colos modell, mely hardveresen éppen a felét teszi ki az A1-nek (két mag 1,2 GHz-en, 512 MB RAM-mal társítva), alig lesz drágább a 3G-vel való felvértezést követően. Eredetileg 170 dolláros áron került a boltokba az Android 4.1-et futtató, WLAN képes kivitel, míg a HSDPA modemmel megtoldott variánsért cserébe 205 dollár körüli összeget fognak kérni.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a jobb hálózati lehetőségeket kínáló eszközök mikor kerülhetnek a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward