HP Z1: egy combos egybegép-munkaállomás

A HP egy különleges egybegépet mutatott be, amit erős hardvere révén kifejezetten a kompakt munkaállomást keresőknek ajánlanak.

HP Z1: egy combos egybegép-munkaállomás

A HP egy különleges egybegépet mutatott be, amit erős hardvere révén kifejezetten a kompakt munkaállomást keresőknek ajánlanak.

Az új egybegép 27 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel érkezik, ami IPS alapokon nyugszik, így a függőeleges és vízszintes betekintési szögek egyaránt 178 fokos értéket képviselnek. A munkaállomásokra jellemző teljesítményt négymagos Intel Xeon processzor, ECC támogatással ellátott rendszermemória és egy professzionális, Nvidia Quadro sorozatú videokártya biztosítja. A hardverelemek hűtésének megtervezésénél a mérnökök nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a konfiguráció a lehető leghalkabban üzemeljen, de ezzel együtt a különböző egységek hűtése is tökéletes legyen.

A HP Z1 többféle adattároló rendszerrel lesz elérhető, beleértve a 7.2K és 10K SATA merevlemezeket, az opcionális RAID adattároló rendszereket, az eltávolítható meghajtókat (AMO), a memóriakártya-olvasót és az optikai meghajtót is. Utóbbiból akár slot-in típusú – tálca nélküli – Blu-ray írót is kérhetünk. A minőségi hangzásról beépített, SRS Premium Sound támogatással is ellátott dual cone típusú hangszórók gondoskodnak. A kijelző kávájának felső részén beépített HD webkamera lapul. A fotók alapján a kijelzőt a beépített állványnak köszönhetően rendkívül hatékonyan testre szabhatjuk.

A konfigurációhoz jár a Remote Graphics szoftver, amely lehetővé teszi, hogy távolról is kihasználjuk a rendszer 2D/3D teljesítményét. A sort a Performance Advisor zárja, amely részletes kimutatást készít a munkaállomás hardver- és szoftver konfigurációjáról és segít a munkaállomás egy-egy speciális feladatra történő optimalizálásában is.

A HP Z1-es munkaállomása várhatóan áprilistól kezdve lesz elérhető világszerte. Az Amerikai Egyesült Államok területén 1899 dollár lesz az újdonság alapára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward