HP Slate 21: Tegra 4-es egybegép, Androiddal

A HP egy rendhagyó, érintőkijelzővel is ellátott egybegépet készített, ami ezúttal nem Windows 8 operációs rendszert, hanem Androidot futtat.

HP Slate 21: Tegra 4-es egybegép, Androiddal

A HP Slate 21 egy 21,5 colos képátlójú, Full HD-s natív felbontású LCD kijelzőt kapott, ami ráadásul tízujjas érintő támogatást is kínál. A rendszerrel az érintőkijelző jóvoltából könnyedén kiaknázhatóak a többérintéses gesztusokban rejlő lehetőségek, de a termékhez a jelek szerint vezetékes billentyűzet és egér is jár, így akkor sincs baj, ha éppen egy terjedelmesebb e-mailt szeretnénk megírni rajta.

Az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszerrel érkező egybegép az Nvidia Tegra 4-es SoC egységére támaszkodik és tökéletesen alkalmas a különböző multimédiás tartalmak "fogyasztására", webböngészésre, illetve videó telefonálásra. Az nem derült ki, hogy az említett operációs rendszer felhasználói kezelőfelületén pontosan milyen módosításokat eszközölt a gyártó.

A Tegra 4-es egybegép egy állítható támasztékkal érkezik, így a kijelző videó megtekintéséhez, illetve az érintő támogatás használatához egyaránt kényelmesen pozicionálható. Az 1080P-s kijelző fölött egy HP TrueVision HD webkamera is megbújik, a kiváló hangzásról pedig a kijelző alatt lapuló sztereó hangszórók gondoskodnak, amelyekhez DTS Digital Theather támogatás is jár.

A HP újdonsága kétségtelenül egy üde színfoltnak tekinthető az egybegépek termékpalettáján, ami valamelyest segít a táblák és az egybegépek közötti éles határvonal elmosásában. Persze a termék az ARM alapú SoC miatt klasszikus asztali alkalmazások futtatására nem alkalmas, a mobil alkalmazások esetében azonban újszerű felhasználói élményt kínál - hála a nagy képátlójú LCD kijelzőnek, a billentyűzetnek és az egérnek.

A HP Slate 21 egy érdekes egybegép, amelynek dizájn tekintetében sincs oka szégyenkezésre. Az újdonság az Amerikai Egyesült Államok területén szeptembertől kezdve lesz elérhető, ára pedig 400 dollárról indul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward