HP ePrint nyomatatók Google Cloud Print támogatással

A HP a napokban jelentette be, hogy ePrint képes nyomtatói a világon elsőként támogatják a Google Cloud Print szolgáltatását, méghozzá úgy, hogy a technológia használatához a felhasználóknak semmiféle extra szoftver alkalmazására nincs szükségük. A HP ePrint képes nyomtatói lehetővé teszik, hogy az adott nyomtató közvetlen számítógépes kapcsolat és driver telepítése nélkül is tudjon nyomtatni, ehhez mindössze a nyomtató e-mail címére kell elküldenünk a kinyomtatni kívánt dokumentumot, amely akár csatolmányokat is tartalmazhat.

HP ePrint nyomatatók Google Cloud Print támogatással

A HP a napokban jelentette be, hogy ePrint képes nyomtatói a világon elsőként támogatják a Google Cloud Print szolgáltatását, méghozzá úgy, hogy a technológia használatához a felhasználóknak semmiféle extra szoftver alkalmazására nincs szükségük. A HP ePrint képes nyomtatói lehetővé teszik, hogy az adott nyomtató közvetlen számítógépes kapcsolat és driver telepítése nélkül is tudjon nyomtatni, ehhez mindössze a nyomtató e-mail címére kell elküldenünk a kinyomtatni kívánt dokumentumot.

A fent említett ePrint képes nyomtatók mostantól a Google Cloud Print szolgáltatásával is könnyedén használhatóak, a piacon elsőként. A Google Cloud Print technológiáját támogató asztali-, mobil-, vagy webes alkalmazásból könnyedén küldhetjük el ePrint képes nyomtatónkra a kinyomtatni kívánt dokumentumot. A támogatott alkalmazások között jelenleg a Gmail for Mobile, a Google Docs for Mobile és a Chrome OS van jelen, de a későbbiekben a támogatott alkalmazások köre szinte egészen biztos, hogy bővülni fog.

Galéria megnyitása

Ahhoz, hogy ez ePrint képes nyomtatóval rendelkező felhasználók kiaknázhassák a Google Cloud Print támogatás előnyeit, nem kell más tenniük, mint felvenniük az adott Photosmart, Officejet vagy Laser Jet Pro típusú ePrint képes nyomtató e-mail címét a Google felhasználói fiókjukhoz, ezután meg is kezdhetik az újítás használatát.

„A felhasználók gyors ütemben állnak át a webes és mobil alkalmazásokra, és a Google Cloud Print ezeknél is biztosítja számukra a komplett nyomtatási funkcionalitást” – jelentette ki Mike Jazayeri, a Google termékmenedzsment igazgatója. „Nagy örömmel fogadtuk, hogy a HP piacra lépett a felhőbeli működésre kész nyomtatók első generációjával. Bár a felhő-alapú dokumentumkészítést bármilyen PC-hez csatlakoztatott nyomtató támogatja, a felhasználók ésszerűbben és egyszerűbben nyomtathatnak, ha közvetlenül egy felhőkész nyomtatóval végzik el a feladatot.”

A Google Cloud Printtel együttműködő HP nyomtatók teljes listája és a HP ePrint részletes bemutatása a következő címen olvasható: http://www.hp.com/united-states/campaigns/hp-eprint-google-cloud-print/.

Galéria megnyitása

A Google Cloud Print szolgáltatásának lényege egyébként az, hogy Google fiókunkhoz regisztrálhatunk egy nyomtatót, amit aztán a szolgáltatáson keresztül a Google Cloud Print technológiáját támogató asztali-, mobil-, vagy webes alkalmazásokkal bármikor elérhetünk. A szolgáltatás használatához úgynevezett Cloud Ready (e-mail címmel rendelkező) és hagyományos (noteszgéphez vagy asztali géphez kapcsolódó) nyomtatókat egyaránt alkalmazhatunk. Amennyiben a Cloud Print támogatással ellátott alkalmazásból a nyomtatóra szeretnénk küldeni egy dokumentumot, de a nyomtató éppen offline, akkor sincs baj, ugyanis a nyomatatási sorban a feladat addig fog várakozni, amíg a nyomtató újra online nem lesz és ki nem nyomtatja az adott dokumentumot. A szolgáltatás jelen pillanatban három nyomtató egyidejű alkalmazását teszi lehetővé és https protokollon keresztül üzemel.

A Google Cloud Print használatához ide kell ellátogatniuk az érdeklődőknek, a technológiáról pedig itt található bővebb információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap