HP asztali gép választható SSD-memóriával

Az SSD-meghajtók már egy ideje megtalálhatók a piacon, azonban még túl drágák ahhoz, hogy a felhasználók nagy része ezzel bővítse számítógépét.

HP asztali gép választható SSD-memóriával

Az SSD-meghajtók már egy ideje megtalálhatók a piacon, azonban még túl drágák ahhoz, hogy a felhasználók nagy része ezzel bővítse számítógépét.

A leggyakoribb használati helye az SSD-knek a hordozható számítógépek, mint például a Lenovo X300. Azonban az asztali gépekben eddig még nem igazán láttuk az alkalmazását.

A HP legutóbb bejelentett egy olyan rendszert, ami egy SSD-meghajtóval rendelkező vékony számítógép. Az SSD legfőbb előnyei a kisebb energiafelhasználás és a jobb rázkódás-tűrés, mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészt. Éppen ezért, és sebessége miatt használják előszeretettel a laptopokban. Azonban kérdéses, hogy mennyire tudja ezen előnyeit kamatoztatni az asztali gépekben az SSD.

A gyorsabb boot-olási idő türelmetlen felhasználóknak előnyt jelent, de ennél is fontosabb az energiatakarékosság. Go Green PC Power Play Study alapján az Egyesült Államok hivatali rendszere egy év alatt 82,4 millió dollárt spórolhat a villamos energián, ha felfejlesztik a számítástechnikai eszközöket Energy Star 4.0 kompatibilisokká (viszont a jelenlegi árak mellett érdekes lenne az az adat is, hogy mindez mennyibe kerülne).

A nagyvállalatok egy-egy csere alkalmával többszáz új számítógépet beszerezhetnek, számukra az energiaspórolás nagyon jelentős lehet. Azonban kisvállalatoknak nem biztos hogy megéri egy-egy ilyen SSD-s számítógép beszerzése.

A HP Compaq dc7800 ultra-sim gyárilag 80 GB-os HDD-t tartalmaz. A választható SSD konstrukció kapacitása csak 16 GB, és ezért plusz 300 dollárt kell kifizetni. Az SSD-vel rendelkező rendszer ára 1258 dollárról indul és már rendelhető. Az alapmodellek hagyományos merevlemezzel 729 dollárnál kezdődnek.

Hamarosan elérhetők már 832 GB-os SSD-meghajtókis csillagászati áron, azonban éppen ezért választotta a HP a 16 GB-osat, mivel így sok pénz megspórolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward