Hozta az elvárt profitot az Oracle

Hozta az elvárt profitot az Oracle

Az Oracle negyedéves szoftverforgalma jóval a várt érték alatt alakult az augusztus 31-én zárult első üzleti negyedévben.

Az új licenszek eladásai éves szinten 17 százalékkal estek vissza, ami a három hónappal ezelőtti 4 és 14 százalék közötti becslésektől jelentős eltérést mutat - írja a Reuters. A teljes árbevétel - amely magában foglalja a szoftvereladások mellett a korábban értékesített programok fenntartási díjait is - 5 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbit, 5,05 milliárd dollárt tett ki a negyedév során, miközben az elemzők 5,24 milliárdot vártak.

Az egyszeri elemek nélkül számolt nyereség azonban megfelelt a Wall Street várakozásainak, részvényenként 30 centet tett ki.

A szoftveróriás nyeresége 4 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, 1,12 milliárd dollárt, részvényenként 22 centet tett ki. A társaság várakozásai szerint a második negyedévben az új szoftverforgalom az egy évvel korábbi szint és 10 százalék visszaesés közötti értéket mutathat. A második negyed profitját pedig részvényenként 35-36 centre becsülik - a Reuters Estimates által megkérdezett elemzőkkel összhangban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward