Hosszú távú megállapodást kötött az Ericsson és a Deutsche Telekom

Hosszú távú megállapodást kötött az Ericsson és a Deutsche Telekom

Az 5G hálózatok fejlesztése napjainkban olyan új összefonódásokat szülnek a hálózati eszközök gyártói és a szolgáltatók között, amik évekre előre meghatározó lehet. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy megfelelő partnereket találjanak. A Deutsche Telekom a megfelelő partnert az Ericssonban fedezte fel.

Hivatalos közleményben jelentette be a német telekommunikációs óriás, hogy a teljes 5G rádió hozzáférési hálózatának a kialakítását, felépítését az Ericssonra bízza. És ez annyiban nem meglepő, hogy a szolgáltató és a svéd alakulat már korábban is közeli viszonyt ápolt, és mostanában a Huawei erősen a háttérbe szorult, így a lehetőségek is szűkültek.

Galéria megnyitása

A Deutsche Telekom számára már a korábbi hálózatok karbantartását is az Ericsson csinálta, ennek köszönhetően a szolgáltató meg tudott arról győződni, hogy a svédek kiemelkedő minőséget tudnak nyújtani. Mivel a modernizált 2G/3G/4G hálózatok jól üzemelnek, így ugyanilyen szintű munkát vár majd el a Telekom az Ericssontól az 5G hálózat esetében is. Ráadásul a vállalatok privát mobilhálózatok kiépítésében is együtt dolgoztak az elmúlt időszakban például a BMW-nél és az Osramnál is, szóval igazán stabil alapokra épül a friss megállapodás.

Az Ericsson Radio System termékek felhasználásával a szakemberek jó tempó mellett lesznek képesek telepíteni a Telekom számára az 5G rádió hozzáférési hálózatokat (RAN). Annak érdekében, hogy a megállapodás még gyorsabban és problémamentesen menjen, a korábbi multi-RAN szerződés kiegészítéseként jött létre a mostani megegyezés a felek között.

Mély részleteket nem árult el a Deutsche Telekom arra vonatkozóan, hogy az Ericsson milyen eljárásokat biztosít majd, és milyen képességű eszközöket fog felhasználni a széles körben hozzáférhető 5G hálózat létrehozása során. Azt viszont megtudhattuk, hogy kezdetben az Ericsson Spectrum Sharing eljárása fontos szerepet kap majd. Ez nagy segítséget jelent majd a 4G LTE és az 5G NR vegyes hálózatoknak a biztosításában, a spektrummegosztás révén ugyanis a meglévő spektrumokon lehet egyidejűleg 4G és 5G adatkapcsolatot is biztosítani.

Galéria megnyitása

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Ericsson lesz a vezető 5G beszállítónk, hiszen a társaság már bizonyította rátermettségét a mobil hozzáférési hálózatunk korábbi modernizálása során. A hálózat modernizációja megbízhatóan és határidőre lezajlott, így az 5G antennahálózaton történő bevezetése tekintetében is magasra tettük a lécet.” – jelentette ki Claudia Nemat, a Deutsche Telekom AG innovációért és technológiáért felelős igazgatósági tagja.

„A mostani 5G szerződés a Deutsche Telekommal kialakított, kiváló és hosszú távú együttműködésünk újabb bizonyítéka. Globális tapasztalatunknak és vezető technológiánknak köszönhetően világszínvonalú 5G hálózatot alakítunk ki Németországban a DT-vel együttműködve. Óriási várakozással tekintünk üzleti együttműködésünk újabb fejezete elé.” – mondta el Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelős elnöke a megállapodás kapcsán.

Arra nem tért ki a Telekom, hogy a milliméteres hullámhosszhoz hogyan viszonyul, mivel a mostani megállapodás jellemzően a Sub-6 frekvenciatartomány kihasználásáról szól a hallottak alapján. A mmWave sokkal komolyabb kihívás lesz majd a szolgáltató és a hálózati eszközöket gyártó partner számára is. De a mmWave mellett mutatkozhat majd meg igazán az 5G előnye a mostani hálózati kapcsolatokkal szemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap