Hordozható töltővel rukkolt elő a OnePlus

A OnePlus Power Bank 10 000 mAh-s lítium-polimer telepet rejt, és akár több eszközt is tölthet egyidejűleg.

Hordozható töltővel rukkolt elő a OnePlus

A OnePlus már egy ideje beharangozta, hogy valamilyen meglepetéssel készülnek a vállalat egy éves születésnapjára, így az újdonság bemutatása nem érhette váratlanul az érdeklődőket. Viszont a várakozásokkal ellentétben nem mobillal frissítette palettáját a cég, hanem egy külső akkumulátorral, ami lényegében a második termékük lett az indulásuk óta.

Úgy néz ki, hogy a OnePlus megirigyelte Xiaomi hatalmas népszerűségnek örvendő energiabankjait, egészen pontosan a 10 400 mAh-s megoldást, ugyanis ennek állítanak közvetlen ellenfelet. A OnePlus Power Bank kereken 10 000 mAh-s kapacitást vonultat fel. Az általa elraktározott energiamennyiség a vállalat közleménye szerint éppen elegendő arra, hogy háromszor fel lehessen vele tölteni egy OnePlus One-t, de akár egy 10 hüvelykes tablet is új erőre kaphat általa úgy, hogy mellette még egy középkategóriás telefon igényeit is ki lehet vele elégíteni. A töltőnyílások a tetejére kerültek, a töltöttségi szintet jelző LED-ek kvartettje pedig az oldalára. Érdekesség, hogy egyetlen gomb sincs rajta. De akkor milyen módon lehet megtudni, hogy nagyjából mennyi tartalék van még benne? Nos, egy egyszerű rázással. A OnePlus mérnökei a felesleges billentyű helyett egy mozgási szenzorral látták el a Power Bankot, és ez aktiválja az állapotjelző fényeket.

A cég joggal bízhat abban, hogy fel tudják majd venni a versenyt a rivális megoldásával. A saját fejlesztésük rugalmasabban használható ki, hiszen ahogy arról már szó esett fentebb, egyszerre akár két készüléket is lehet vele tölteni, ez pedig pont olyan lehetőség, amit sok érdeklődő hiányol a Xiaomi 10 400 mAh-s telepének esetében. A OnePlus eszközével például egyidejűleg lehet egy okostelefont, valamint egy táblagépet is tölteni, és bizony napjainkban már nem ritka az, hogy egy felhasználónál mindkettő ott lapuljon. A készülék tervezésekor törekedtek arra, hogy egészen letisztult formavilágot alkossanak, de mégis jellegzetes legyen a kész szerkezet. Ezt a célt sikerült is elérni, mivel a OnePlus Power Bank sallangmentes és úgy néz ki, mint egy összehajtogatott térkép. A vezérlőelektronikája több védelmi mechanizmussal is szolgál (rövidzárlat, túltöltés, túlmelegedés, elektrosztatikus gondok).

Az eszköz belsejében két darab, egyenként 5000 mAh-s kapacitású cella van. A OnePlus a lehető legjobb végeredmény elérése érdekében az újabb, lítium-polimer technológiás megoldás mellett tette le a voksát. Ennek több előnye is van a még jelenleg is elterjedtebb lítium-ionos egységekkel szemben. A li-polimer akkumulátor súlya valamelyest kisebb, az élettartama pedig jelentősen meghaladja az ionosokét. Továbbá az ilyen telepekben nem folyadék, hanem egy polimerizált elektrolit zselé található, így az akkumulátor alakja és mérete is jobban igazítható az igényekhez. Ennek köszönhető az, hogy a OnePlus Power Bank egészen lapos, és viszonylag könnyű lett, így a vállalat még egy dizájnosabb házat is szabhatott rá. A 142,8 x 72,6 x 16,2 milliméteres vonalakkal határolható termék 220 grammot nyom, és két színben lesz megvásárolható: Selyem Fehér és Homokkő Fekete alkotja a kínálatot.

A OnePlus Power Bank egyelőre még várat magára, csak 2015 elején kerül a boltok polcaira. A kellemes megjelenéssel kecsegtető, átgondolt eszközért mindössze 15 dollárt fognak elkérni. Persze szükség is van a kedvező árra, amennyiben tényleg labdába akarnak rúgni a Xiaomi 10 400 mAh-s energiabankja mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward