Hordozható légtisztítót készített az LG cserélhető szűrővel

A PuriCare Mini arra lett tervezve, hogy mindenhova magával vigye az ember.

Hordozható légtisztítót készített az LG cserélhető szűrővel

Manapság már szinte mindenből lehet hordozható kivitelt készíteni, és az LG úgy érezte, hogy megoldható ez a kihívás egy beépített szűrőrendszeres, komplex levegőtisztító berendezéssel is. Ennek az erőfeszítésnek az eredményeként született meg a PuriCare Mini.

Galéria megnyitása

Az LG elmondása alapján a PuriCare Mini a világon az első olyan készülék, ami rendes filteres felépítés mellett kínál kiváló hordozhatóságot. Ez a kiegészítő arra szolgál, hogy az ember úton-útfélen tiszta levegőt tudjon maga körül létrehozni.

Természetesen azt nem állítja az LG, hogy egy ilyen folyamatosan képes lesz megtisztítani az ember körül a levegőt akár az utcán sétálva is. Nem egy nagyteljesítményű berendezésről beszélhetünk. De a cég elmondása szerint nagyon sok helyzetben lehet majd jó hasznát venni.

Galéria megnyitása

A PuriCare Mini teljesítménye kapcsán azt mondja az LG, hogy egy átlagos személygépjármű belsejében például 10 perc elegendő neki ahhoz, hogy a levegőt 50 százalékkal megtisztítsa a különböző szennyeződésektől. Ez pedig nagyjából azt jelenti, hogy aki például autóval hordja a gyermekét a városban, az indulás előtt könnyedén viszonylag tisztává varázsolhatja a levegőt addig, amíg a csemetéjével eljut a kívánt céljához. A gyerekeknek a tüdejét különösen fontos a lehető legjobban óvni.

A PuriCare Mini gyári adat szerint 13 m³ levegőt tud megtisztítani a környezetében egyetlen óra leforgása alatt. A szerkezet a szennyeződéseknek a 99 százalékát képes kiszűrni a levegőből 0,3 μm-ig, ami nagyon jó egy ilyen apróságtól.

Galéria megnyitása

A munkafolyamat négy lépésben történik, először a szerkezet a PM 1.0 szenzorral valós időben érzékeli a levegőben a finom szállóport, és a felső részen látható LED-en keresztül jelzi, hogy milyen a légtér minősége. Ezt követően a kettős inverteres motorok automatikusan beállnak a megfelelő sebességre. Harmadik lépésben a beszívott levegő eléri a filtert, ami az allergiát kiváltó anyagokat is képes eltüntetni a levegőből és a legapróbb porszemeket is maradásra bírja. (A szűrő élettartamát az LG nagyjából 2000 üzemórára (vagy fél év) teszi, ezt követően cserélni kell.) A negyedik fázisban pedig a nagy sebességű ventillátorok (akár 5000 rpm) valósággal kilövik a tiszta levegőt, hogy az megtöltse és átmozgatta az egész légteret.

Galéria megnyitása

Mivel ventillátorok vannak a szerkezetben, elkerülhetetlen, hogy hangja legyen munka közben, de a cég szerint alig hallható zajt csap a környezetében a PuriCare Mini. A leglassabb beállításban mindössze 30 dB a termék hangja, magas sebességben 43 dB, turbó módban pedig már 48 dB, de ezt csak nagyon piszkos levegő érzékelésekor fogja bevetni a felhasználó érdekében. Mobilos app (iOS/Android) is készült a PuriCare Minihez, amiben finomabb vezérlés érhető el, és egyebek mellett riasztást is be lehet állítani.

Galéria megnyitása

A készülék 530 grammot nyom, szóval nagyjából olyan nehéz, mint egy szimpla Bluetooth-os hangszóró, és a formája is leginkább arra hasonlít – a térfogata 200 x 69 x 64 köbmilliméter. A folyamatos használat mellett pedig nagyjából 8 órára elegendő üzemidővel tud szolgálni alacsony ventillátorfordulatnál a beépített 3600 milliamperes kapacitású akkumulátora révén. (Az újratöltés nagyjából 4 órát igényel, de eközben is lehet használni.) A töltése egy C-típusú USB-n történik, így manapság már nem lesz nehéz hozzá megfelelő energiaforrást találni.

Az LG PuriCare Mini feketében és fehérben is megvásárolható lesz. Hongkongban már elérhető, a masina, és eléggé sokba kerül, hiszen átszámítva nagyjából 250 dollárt kóstál. A vállalat a forgalmazást Ázsiában hamarosan kiterjeszti, és a világ más tájain is elérhető lesz ez a kütyü.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap