Hordozható gamer monitorral állt elő az ASUS

A ROG Strix megjelenítő ideális lehet annak, aki folyamatosan úton van, de szeretne kiváló minőségben játszani.

Hordozható gamer monitorral állt elő az ASUS

Az ASUS számára a játékosok kiszolgálása óriási üzlet, a ROG paletta rengeteg keresett terméknek ad otthont, és most a vállalat egy újabb ROG Strix megoldással állt elő. Ezúttal egy olyan monitor futott be, ami a sokat utazó gamereknek lophatja be magát a szívébe, és akár mobillal is kényelmesen használható.

Galéria megnyitása

Az ASUS ROG Strix megjelenítő a nem túl barátságos XG17AHPE névvel lett illetve, ez alapján lehet pontosan beazonosítani. Az újdonság annak ellenére, hogy kompakt és hordozható, nagyon jó képminőséggel tud majd szolgálni. A 17,3 hüvelykes átlóval rendelkező panel IPS technológiás, így kiváló betekintés szögekkel és színvilággal rendelkezik. A felbontása 1920 x 1080 képpontos, szóval ebben sincs hiba, a statikus kontrasztja pedig 1000:1-hez. A készülék válaszideje 3 ms (GtG), és 240 Hz-es megjelenítésre képes, ami igazán figyelemre méltó. Támogatott a VESA Adaptive-Sync képfrissítési technológia is.

Az újdonság az ASUS tradícióihoz hűen támogatja a GamePlus és a GameVisual módokat a különböző tartalmakhoz igazodóan. Van továbbá Shadow Boost, ami a sötét részek kivilágosítására szolgál, és adott a GameFast bementi technológia is. A gyengéje a fényereje lehet a ROG Strix hordozható megjelenítőnek, ugyanis csak 300 nitet tud magából kipréselni, ami napsütésben már problémás lehet, és itt bizony előfordulhat, hogy valaki kint szeretné használni.

Galéria megnyitása

Az ASUS olyan beépített állvánnyal látta el a terméket, ami lehetőséget nyújt az álló és a fekvő módban való használatra is. Ha valaki éppen ezen szeretne Instagramozni vagy TikTok videókat nézni, arra is ideális lehet így, illetve egy laptop mellett pluszban felhasználva, kiegészítő monitorként szolgáljon. Az ASUS elgondolása szerint a ROG Strix XG17AHPE megfelelő lehet mobiltelefonok mellé, de akár még konzolokkal is használható.

Napjainkban vannak olyan csúcskategóriás notebookok, amik bizonyos játékokban képesek 240 FPS-es tempóra is, és ilyeneknél a beépített megjelenítő helyett is lehet használni ezt a hordozható 240 Hz-es képernyőt.

Galéria megnyitása

A szerkezet biztos, ami biztos alapon kapott egy normál hangszórót, de ez csak egy wattos, és nem is igazán arra szolgál, hogy játék vagy videózás közben ez legyen használatban. A ROG Strix XG17AHPE ugyanis rendelkezik egy ESS Sabre 9118 DAC egységgel, ami kiváló hangminőségről fog gondoskodni fej- vagy fülhallgatón keresztül. Így nem zavar másokat az ember szórakozás közben, és még jó hangzást is kap.

Galéria megnyitása

Az ASUS ROG hordozható monitor egy C-típusú USB csatlakozón keresztül is használható lesz, és került rá Micro-USB is. Normál HDMI kábel csak átalakítóval lesz rácsatlakoztatható. Mivel egy hordozható eszközről van szó, így lényegében adja magát, hogy akkumulátornak is lennie kell benne.

A készülék egy 7800 milliamperes lítium-polimer telepet kapott, amiről 3,5 órán át tud majd üzemelni teljes terhelés, tehát 240 Hz-es üzem mellett. Ez nem túl sok, de ha alacsonyabb képfrissítés is elegendő, akkor valószínűleg tovább bírja majd szusszal.

Galéria megnyitása

Persze azzal azért számolni kell, hogy egy ilyen útitárs nem tűnik el nyomtalanul a felhasználó csomagjában. A szerkezet tömege 1,06 kilogramm mindenféle tok nélkül, és bár nagyon vékony, csak 9,95 milliméteres, a felülete 399,09 x 250.51 négyzetmilliméter lett a nagy képátló miatt.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az ASUS ROG Strix XG17AHPE milyen áron fog a boltokba kerülni, de valószínűleg nem lesz egy költséghatékony megoldás a jellemvonásait elnézve. A készülék a következő hetekben, hónapokban kerülhet a boltok kirakatába.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap