Shop menü

HONOR X50 - SOKAT AD MEGFIZETHETŐ ÁRON, DÖGÖS KÖNTÖSBEN

Ütőképes taggal bővült a Honor X széria, de a készülék képalkotó képességei azért kompromisszumra kényszerítik a vásárlókat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Honor X50 - Sokat ad megfizethető áron, dögös köntösben

Az utóbbi időben egyre inkább trendé válik, hogy a kamerákkal nem igazán foglalkoznak a vállalatok, elég erőteljesen spórolnak ezen a téren, minden mást viszont jelentősen megtolnak. A Honor X50 sem egy kiegyensúlyozott konfiguráció lett, de egyébként remek jellemvonásokkal bír, és sokaknak kerülhet majd a látóterébe.

Egy 6,78 hüvelykes AMOLED kijelző fogadja itt az érdeklődőket, méghozzá mindkét oldal ívelt peremekkel szegélyezve. A felhasznált panel 2652 x 1200 képpontos felbontással rendelkezik, valós 10 bites támogatást nyújt, és 100%-ban képes megjeleníteni a DCI-P3 színteret. 1200 nites csúcsfényt tud produkálni a panel, 1000 Hz-es érintésérzékelésre képes, és HDR támogatást is nyújt többféle formátumra kiterjedően.

Galéria megnyitása

A szoftveres oldal friss, a Magic UI 7.1.1 grafikus felhasználói felületet alkalmazza a mobil, és az Android 13 operációs rendszert áll ennek a hátterében. Elérhető lesz itt egy sor különböző optimalizált működési mód különböző célokkal, például a jobb teljesítményért, hosszabb üzemidő miatt vagy éppen a stabilabb hálózati kapcsolat érdekében. Adott az arcfelismeréses azonosítás még maszkot viselve is, és van egyebek mellett intelligens dokumentum szkenner opció is.

Galéria megnyitása

A Honor X50 frontkamerája egy kicsi lyukban lakik majd, és mindössze 8 megapixeles érzékelő adja az alapját, szóval nem érdemes arra számítani, hogy különösebben jó minőséget tud majd nyújtani az önarcképek készítésénél. A videohívások alkalmával Full HD felbontás érhető majd el.

Látványos a hátlapon a kameramodul prezentálása, de ez szinte csak szemfényvesztés. A főkamera még egész jó, de a társától semmit nem érdemes várni. Egy 108 MPixeles kamera van a fedélzeten, és ezt egy 2 megapixeles megoldás segíti, mikor portrémódban kell felvételeket megörökíteni. Az elsődleges kamerát illetően még azt elmondhatjuk, hogy az ISOCELL HM6 szenzort használja egy F/1.75-es rekeszértékkel dolgozó lencserendszerrel kiegészülve.

Galéria megnyitása

A Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 rendszerchipet használja a mobil. Ez a lapka már négy Cortex-A78 processzormagot vonultat fel egyebek mellett, de csak 2,2 GHz-es órajelen üzemel, és az Adreno 710 integrált grafikus vezérlőt alkalmazza. A Honor X50 megvásárolható lesz rengeteg különböző konfigurációban, 8/128 GB-ról indít és még 16/512 GB-os változatban is hozzá lehet majd jutni, amit már nagyon sok csúcsmodell is megirigyelne. Nem meglepő módon itt már nincs bővítési lehetőség.

Galéria megnyitása

Az okostelefon 5G támogatással jön, no, meg persze a 4G LTE modemről és a VoLTE kiterjesztésről is gondoskodik. Van a kapcsolati lehetőségek listáján Wi-Fi 6 opció, továbbá szolgál Bluetooth 5.1 modullal, és az A-GPS vevő is része a csomagnak. Van még infravörös portja is a Honor X50-nek, de azt is látni kell, hogy az NFC kimaradt a tarsolyából, amit biztos sokan fognak bánni. Kettő hálózati kártya kezelésére lett felkészítve a szerkezet, DSDS üzemre képes.

Galéria megnyitása

Fekete, narancssárga, kék és ezüst színekben lesz elérhető a termék, műbőrhatású kivitel is akad a palettán. A hátlap széles is jelentősen ívelt, ennek köszönhetően nagyon kellemes fogást nyújt majd az újdonság. IP53 minősítést is kapott a masina, az ujjlenyomat-olvasóját pedig a képernyője mögött rejtegeti. Csak USB-C csatlakozóval rendelkezik a mobil.

Galéria megnyitása

Az üzemideje egészen biztos, hogy kiváló lesz a készüléknek, ugyanis nem elég, hogy a motortérbe került hardveres alap nagyon hatékonyan teszi majd a dolgát, egy kövér akku is került a burkolat alá: 5800 milliamperórás kapacitású telep található itt. Van gyorstöltés támogatás is 35 wattos teljesítménnyel.

Galéria megnyitása

A Honor X50 reményeink szerint megvásárolható lesz idővel Európában is, és talán Magyarországra is eljut majd. Egyelőre csak Kínában kerül forgalomba, ott jövő héten indul az árusítása. Az okostelefon ajánlott fogyasztói ára 1400 jüantól egészen 2000 jüanig terjed, átszámítva tehát 65 és 95 ezer forint közötti összegbe kerül majd, az induló opció 8/128 GB-os, a csúcs pedig 16/512 gigás – 8/256, illetve 12/256 GB-os opciók jönnek még a két véglet közé.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére