Honor X10 5G kamerafotók érkeztek, egyenesen a Mount Everestről

A bejelentésre váró mobil jó képeket tudott készíteni a nehéz körülmények között, és a felvételeket 5G-n tudta továbbítani.

Honor X10 5G kamerafotók érkeztek, egyenesen a Mount Everestről

A Huawei hamarosan egy újabb 5G képes okostelefont fog bemutatni, és most a vállalat megszellőztetett néhány olyan képet, amit az egyelőre még be sem jelentett mobillal készítettek. Méghozzá nem akárhol, hanem a világ tetején, a Mount Everesten. És a cég ezzel a saját technológiáit reklámozza, mivel erre a hálózat szintjén is a Huawei biztosítja a lehetőséget.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a China Mobile néhány hete elindította a világ legmagasabb hegyén az 5G szolgáltatását. Ehhez a vállalatnak elképesztően sok infrastruktúrás beruházást kellett meglépnie a hegyig vezető úton, és persze a hegy oldalán is, meglehetősen zord körülmények között. És a Huawei volt ebben a szolgáltató partnere, a cég biztosította a hálózati berendezések jelentős részét.

És most ezt használta ki úgy a vállalat, hogy a bejelentésre váró Honor X10 5G okostelefonnal készítettek tesztképeket, és ezeket az 5G hálózaton keresztül osztották meg a világgal. A 6500 méter magasan található táborban készültek azok a fotók, amelyek megmutatják az érkező készülék kamerájának a képességeit.

A mai okostelefonokat már eléggé nehezen lehet zavarba hozni fotózás közben, szinte minden helyzetre megfelelően fel vannak készítve. A hegyen azonban a rengeteg hó miatt elképesztően nehéz feladata van bármilyen kamerának, hiszen a világos felületek dominálnak, amiket úgy kell részletgazdaggá tenni, hogy közben a sötétebb részek sem bukhatnak be. És bizony hegymászás közben azért nem egyszerű a HDR használata sem. De a Honor X10 5G „tesztfotó” egészen rendben vannak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A 10 megapixeles mintaképek egy Sony IMX600y szenzornak köszönhetően jöhettek létre, ami 40 megapixeles natív felbontással rendelkezik. A Honor szérián belül a Sony IMX600 érzékelő volt már használatba a Honor V30 Pro esetében, de itt egy „y” is van a szenzor nevében, amiről egyelőre nem lehet tudni, hogy mit takar. Valószínűleg ez a megoldás is egy Quad RYYB felépítésű egység, valamilyen kisebb módosításon eshetett át, ha eltér a normál IMX600-tól a képességeit tekintve.

A Honor X10 5G május 20-án mutatkozhat majd be hivatalosan, de néhány dolgot már most is lehet tudni ezzel a készülékkel kapcsolatosan.

Galéria megnyitása

Egy költséghatékonyabb megoldásnak ígérkezik annak ellenére, hogy 5G támogatást és kiváló kamerarendszert nyújt, mivel a Kirin 820 rendszerchip köszönhet majd benne vissza. A megjelenítője 6,63 hüvelykes átlóval rendelkezhet jelen állás szerint és IPS technológiás lesz, nem pedig OLED. Összesen öt kamerával szolgál majd, egy lesz az előlapon, négy pedig a hátán. Egy 4200 mAh-s telepnek adhat majd otthont, és 22,5 wattos teljesítményű gyorstöltést támogathat.

Egy másik Honor is megjárta a Honor X10 5G mellett a Mount Everestet, ez pedig a Honor 30 Pro+, ami már egy még komolyabb kamerával van szerelve. Ez a készülék már korábban bemutatkozott, és egy Sony IMX700 érzékelőre épül a főkamerája, amivel az alábbi képeket tudta készíteni a hegyen. Ezek a fotók 12 megapixelesek, amit a natívan 50 MPixeles érzékelő a képpontok összevonását követően hozott létre – ez is egy Quad RYYB kialakítású egység.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap