Hónapokon belül megjelenik az Intel videokártyája?

Egy ideje elég nagy a mozgolódás a cégnél, a legutóbbi információk alapján pedig már egyértelmű, hogy videokártyán vagy gyorsítókártyán dolgozik a fejlesztőrészleg. A munka első gyümölcse sokkal hamarabb beérhet, mint azt sokan várták.

Hónapokon belül megjelenik az Intel videokártyája?

Az Intel háza táján nagy változások mentek végbe az elmúlt hónapok során, ugyanis számos rutinos AMD-s szakemberrel bővült a vállalat köteléke, akiknek egy új GPU architektúra kifejlesztésében kell közreműködniük. A folyamat tavaly novemberben indult, amikor a Radeon Technologies Group vezetője, Raja Koduri távozott az AMD-től, hogy aztán nem sokkal később az Intelnél tűnjön fel újra. Később Chris Hook is csatlakozott a csapathoz, aki az új Intel videokártyák marketingjében kap fontos szerepet. Nemrégiben egy újabb AMD-s szakemberrel bővült a gárda, ugyanis a K7 és K8, illetve a Zen architektúra fejlesztésében komoly szerepet vállaló Jim Keller is az Intelhez igazolt – egyenesen a Tesla önvezető funkciókat fejlesztő részlegétől.

A fentiek alapján sejthető volt, hogy néhány éven belül megjelenhetnek az Intel új GPU-i, amelyek AI gyorsítókártyákon, illetve videokártyákon kaphatnak helyet. A jelek szerint meglepő módon mégsem kell éveket várni a munka első gyümölcseire, legalábbis a TweakTown iparági informátorai ezt állítják. Szerintük az első Intel videokártya már a következő év elején, a CES 2019 alkalmával bemutatkozhat, az előzetes információk pedig már az idei év végétől elkezdhetnek szállingózni. Az első modell egy gyorsítókártya lehet, ami elsősorban az mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkafolyamatok gyorsítását segítheti, vagyis az Nvidia Tesla sorozata ellen szállhat harcba. Néhány hónappal később olyan modellek is érkezhetnek, amelyek már a játékosok számára készülnek, így az Nvidia és az AMD hamarosan az Intellel is küzdhet a vásárlók kegyeiért.

Az Nvidia jelenleg konkurencia nélkül uralja a csúcskategóriás videokártyák szegmensét, így a verseny növelése mindenképpen jót tehet a piacnak, legalábbis vásárlói szemszögből nézve mindenképp. Már ha az Intel képes teljesítményben egyáltalán megközelíteni a csúcskategóriát. A hírek szerint egyébként a fejlesztés legalább két éve tart és már csak karnyújtásnyira van a vége. A szükséges optimalizációk és egyéb feladatok elvégzése után készülhetnek a rajtra is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward