Hőkamrás processzorhűtő Sapphire módra

Elrajtolt a Sapphire várva várt, hőkamrás technológiát alkalmazó univerzális processzorhűtője.

Hőkamrás processzorhűtő Sapphire módra

A korábbi kiállítások és elektronikai vásárok alkalmával már többször is hallhattunk a Sapphire új, hőkamrás elven üzemelő processzorhűtőjéről, ám a termék hivatalos megjelenésére egészen máig kellett várnunk.

Az újdonság rézből készült talpazata a Vapor-X névre keresztelt hőkamrás technológiát alkalmazza, ami a cég egyedi hűtéssel ellátott videokártyáiról már ismerős lehet. A hőkamrás talpazattól összesen négy darab, egyenként 7 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső indul el az alumínium lamellák felé – a hőcsövek gyorsan és hatékonyan átadják a lamelláknak az adott központi egység által termelt hőt.

A sűrűn elhelyezett alumínium lamellák előtt két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel büszkélkedő ventilátor teljesít szolgálatot, amelyek push-pull rendszerben dolgozva próbálják a lehető leghatékonyabban eltávolítani a meleget a hűtőbordákról.

A cserélhető ventilátorok természetesen PWM támogatással érkeznek, azaz a rendszer pillanatnyi terheltségétől függően változik az üzemi fordulatszámuk. A ventilátorok a percenkénti 495-ös és 2200-as közötti fordulatszám-tartományban dolgoznak és egyenként maximum 77 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek. A ventilátorok siklócsapágyazással érkeznek és maximum 40 dB(A) zajszintet generálnak. A légkeverők fogasztása egyenként maximum 4,44 watt.

Maga a processzorhűtő egyébként 135 x 110,4 x 163,5 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 925 gramm. Az újdonságot az összes népszerűbb, illetve modernebb processzorfoglalatra felszerelhetjük: a termék az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011 és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis. A Vapor-X processzorhűtő 200 wattos maximális hűtőteljesítményt kínál, azaz esetenként komolyabb processzortuningra is lehetőséget ad.

A Vapor-X névre hallgató újdonság hamarosan megérkezik az üzletek polcaira, méghozzá bőven 80 dollár alatti ajánlott végfelhasználói áron. A Sapphire hivatalos sajtóközleményében 69 dolláros árról tesz említést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward