Hivatalosan is leleplezték az Optimus G Prot

Az LG hatalmas okostelefonja a nagysikerű Samsung Galaxy Note II részesedéséből szeretne lecsípni, lehetőleg minél nagyobb darabot. 

Hivatalosan is leleplezték az Optimus G Prot

Az LG marketingosztálya ezúttal biztosan minden tőle telhetőt megtett, az Optimus G Prot ugyanis két részletben jelentették be. Először a belbecs tekintetében minden tabunak számított és csak a külsőre koncentráltak, ám immár teljes valójában böngészhetjük a specifikációját.

Az Optimus G Pro szinte minden téren jobbnak ígérkezik, mint a Note második generációja, ám nem szabad elfelejteni a korkülönbséget sem. Az LG óriása 5,5 hüvelykes megjelenítővel debütált. Az AH-IPS technológiás panel az 1920 x 1080-as felbontásnak köszönhetően éppen 400 képpontot sűrít egyetlen colra. Az előlapra ezen felül egy 2,1 megapixeles kamerát is bezsúfoltak, persze ez csak a videóhívások bonyolítása végett szükséges, ha fotózni szeretnénk, akkor a 13 MPixeles LED villanós főkamera kerül a középpontba. A Dual Recording képességnek köszönhetően, a két kamera egyszerre is aktívan rögzíthet például videót, kép a képben elrendezéssel pedig látjuk is mind a két eredményt.

A belbecs sem mindennapi, ugyanis most először láthatunk akcióban egy Qualcomm Snapdragon 600 chipet. Ebben a lapkában már a Qualcomm legújabb fejlesztése, a Krait 300 dolgozik, de egyelőre csak 1,6 GHz-es órajelen. A grafikus processzor már ismerős, ez továbbra is egy Adreno 320*as. A gépezetnek 2 GB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia, nekünk pedig 32 GB tárhely jutott, de a microSD hely segíthet, ha szűkösen lennénk. Az eszközünk természetesen LTE hálózati modemmel jön, és a megszokott (GPS, Bluetooth, Wi-Fi) képességek sem fognak hiányozni.

Sajnos az operációs rendszer szerepét csak az Android 4.1.2 Jelly Bean kapta meg, itt azért már jobban örültünk volna a több hónappal korábban bemutatott 4.2-es Jelly Bean verziónak. A hátlap mögé egy 3140 mAh-s telep került, ami támogatja a Qi szabvány működési elvének megfelelő vezeték nélküli töltést is. A gyártó mérnökei azt sem felejtették el, hogy ez egy meglehetősen nagyra nőtt termék, és a fizikai méretének leszorítása érdekében mindent megtettek. A szinte keret nélküli masina így mindössze 76,1 milliméter széles a Note 80,5 mm-ével szemben.

A Nexus 4 pixeles hátlapját megöröklő LG Optimus G Pro - ahogy az lenni szokott - Dél-Koreában kerül először kereskedelmi forgalomba. Az ára egyelőre nem ismert, de vélhetően nem lesz olcsó mulatság. A közelgő MWC-n is ez a modell lehet az LG standjának sztárja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward