Hivatalosan is elrajtolt az Atom D425 és az Atom D525

Az Intel a DDR3-as memóriatámogatással ellátott netbook processzorait már korábban bemutatta, de a pár héttel ezelőtti hírekből tudhatjuk, hogy hamarosan DDR3-as memóriatámogatással ellátott nettop processzorok is forgalomba kerülnek, amelyek az olcsó, alacsony fogyasztás mellett üzemelő nettop konfigurációkban kaphatnak helyet. A gyártó az újdonságok érkezését végre hivatalosan is bejelentette, így az elkövetkező napok és hetek folyamán egyre több olyan nettop tűnhet fel a különböző gyártók kínálatában, amelyben már az új egy- vagy kétmagos processzorok teljesítenek szolgálatot.

Hivatalosan is elrajtolt az Atom D425 és az Atom D525

Az Intel a DDR3-as memóriatámogatással ellátott netbook processzoraitmár korábban bemutatta, de a pár héttel ezelőtti hírekből tudhatjuk, hogy hamarosan DDR3-as memóriatámogatással ellátott nettop processzorok is forgalomba kerülnek. A gyártó az újdonságok érkezését végre hivatalosan is bejelentette, így az elkövetkező napok és hetek folyamán egyre több olyan nettop tűnhet fel a különböző gyártók kínálatában, amelyben már az új egy- vagy kétmagos processzorok teljesítenek szolgálatot.

A szóban forgó modellek az Intel Atom D425-ös és az Intel Atom D525-ös típusjelzést viselik. Előbbi modell egy egymagos konstrukció, míg utóbbi már két maggal rendelkezik. A processzorok esetében közös tulajdonság, hogy 1,8 GHz-es magórajelen üzemelnek és nem rendelkeznek harmadszintű gyorsítótárral. Csak úgy, mint az előző generációs megoldásoknál, úgy a friss processzoroknál is magonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótár áll rendelkezésre. A DDR2-667/800 MHz-es memóriatámogatást DDR3-800 MHz-es támogatással egészül ki, ami csak So-DIMM memória modulok alkalmazásával érhető el a gyártó hivatalos weboldala szerint. A processzorok 4 GB-nyi rendszermemória kezelésére képesek és szokás szerint egyetlen memóriacsatornával kell, hogy gazdálkodjanak.

A 45 nm-es csíkszélességgel készülő termékek rendelkeznek HyperThreading támogatással is, így az egymagos modell egyszerre két szálon, míg kétmagos társa egyszerre akár négy szálon is képes dolgozni. A kínálatból természetesen a beépített videó vezérlő sem hiányzik, amelynek szerepét a már megszokott GMA 3150-es modell tölti be. Az újdonságok legfőbb tulajdonságairól a fenti táblázat ad némi képet. Érdekesség, hogy az Intel annak ellenére, hogy a termékek új funkcióval bővültek és magasabb órajelen üzemelnek, mint elődeik, mégis hasonló árakon kerülnek forgalomba. A D525-ös modell ugyanúgy 63 dollárba kerül majd, mint D510-es társa, viszont a D425-ös processzort egy dollárral olcsóbban adja majd az Intel, mint a D410-es változatot, azaz a termékért 42 dollárt kell majd fizetniük a partnereknek, ha legalább 1000 darabot rendelnek belőle.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward