Hivatalosan is befutott ZTE Blade V7 és a Blade V7 Lite

Az újdonságokkal a ZTE azoknak a fiataloknak szeretne kedveskedni, akik a minőségi anyaghasználatot is fontosnak tartják.

Hivatalosan is befutott ZTE Blade V7 és a Blade V7 Lite

Néhány hete már híre ment annak, hogy a ZTE új Blade modellekkel rukkolhat elő a Mobile World Congressen, és így is lett. A kínai alakulat a Blade V7 okostelefont, és annak kistestvérét, a V7 Lite modellt húzta elő a kalapjából. A ZTE a fiatalokat szeretné meghódítani ezekkel a készülékekkel.

A nevük alapján az új Blade kettős közeli rokonoknak tűnnek, a valóságban viszont egészen eltérő képet festenek. A legfontosabb közös pont az Blade mobilok között a szoftver. Ilyen tekintetben a két készülék jóformán teljesen ugyanazt fogja nyújtani. Az Android 6.0 operációs rendszerrel érkeznek, amire a MiFavor felhasználói felület legfrissebb kiadása kerül. A ZTE ráadásul tucatnyi előre telepített alkalmazással fogja útnak indítani a készülékeket. Van többféle karbantartó eszköz, hangrögzítésre szolgáló program, gesztusvezérlés és még sok más dolog is.

ZTE Blade V7

A páros tagjai közül értelemszerűen a Blade V7 nyújt jobb képességeket. Ez a készülék egy szépen kidolgozott, 2.5D üveg védelme alatt áll, szóval a peremek bele fognak simulni a felhasználó tenyerébe. A készülék egy olyan 5,2 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel, ami 424 PPI-s pixelsűrűséget nyújt a Full HD-s felbontása révén. A kamerái 13 és 5 megapixeles felvételek készítésére alkalmasak, így mindkét esetben jók a kilátások. A főkamera PDAF-os, és egy olyan segédfénnyel lesz megtoldva, ami kettő, eltérő tónusú LED-ből áll össze; a szelfiknél pedig a megjelenítő fényerejének feltekerésével próbál jobb képeket létrehozni a Blade V7. A ZTE a tervezés során különösen ügyelt arra, hogy az első kézbevételnél jó benyomást tegyen az érdeklődőkre az okostelefon, és ebben nem is lesz hiba. A ház teljesen fémből készült, letisztult vonalak jellemzik, szinte csak az a kifogásolható, hogy a kamera kiemelkedik a hátlap síkjából, így könnyebben érheti sérülés.

Az okostelefonban egy nyolcmagos MediaTek lapka gondoskodik arról, hogy minden simán menjen. Az MT6753-ról beszélhetünk, ami a programokat biztos könnyedén fogja mozgatni, és persze az Androiddal is elboldogul, de egy gyengéje is akad: nem kifejezetten játékra született ez a szerkezet, mert a Full HD kijelző és a Mali-T720 MP3 páros nem jön majd ki jól egymással. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, amit már általában ügyesen be lehet osztani. A Blaze V7 háttértára bővíthető, alapból pedig 16 GB-tal szolgál. Itt szerencsére nem kérdéses a 4G LTE hálózati modem megléte, ami menet közben is villámgyors internetelérésre biztosít lehetőséget – legalábbis megfelelő infrastruktúra mellett. Az gépezet energiaellátásáról egy 2500 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, melynél egy kicsit izmosabb megoldást szívesebben láttunk volna.

A ZTE Blade V7 meglehetősen szétszórtan lép piacra, és ezt szó szerint kell érteni. 2016 közepén fog kereskedelmi forgalomba kerülni, és először Németország, Spanyolország, Dél-Afrika, Etiópia és Mexikó lesz a célkeresztjében. Sajnos az okostelefon az árazásáról nem beszélt a vállalat.

ZTE Blade V7 Lite

Bár az árazás a Blade V7 Lite esetében sem ismert egyelőre, egészen biztos, hogy ez fogja szerényebb összegért kelletni a bájait. A ZTE ennél az okostelefonnál sem hanyagolta el a megjelenést, ami a unibody kialakítású alumínium ötvözetből készült burkolatból rögtön nyilvánvalóvá fog válni. Még az 5 hüvelykes megjelenítő előtt elterülő védőüveg is 2.5D szegélyprofilú, szóval tényleg nem érheti kritika a ház elejét. A Blade V7 Lite már csak 1280 x 720 képpontot mozgósít, de igazából a mindennapos használat során így sem lesz probléma a képminőséggel. Érdemes az eszköz hátoldalát is jobban szemügyre venni, itt ugyanis nemcsak a főkamera van jelen, hanem még egy ujjlenyomat-olvasó is, ami a Blade V7 kelléktárából hiányzik. Akik a szerényebb készüléket veszik, azok tehát még biometrikus szenzort is kapnak. A főkamera egyébként 8 megapixeles képérzékelőre alapoz és egy LED-es „vaku” próbálja majd segíteni a munkáját rosszabb fényviszonyok mellett. Érdekesség, hogy a V7 Lite még az előlapján is 8 MPixeles kamerát tartogat, bár ez csak egy fixfókuszos megoldás, ami valamelyest biztosan gyengébb képeket fog lőni.

A ZTE ezt a készüléket már csak egy négymagos központi chip kegyeire bízta, azonban a rendszermemóriával és a háttértárral nem spórolt a V7 Lite-nál sem. Akárcsak a Blade V7, ez a masina is 2 GB-nyi RAM-mal jön, a tárkapacitása pedig 16 GB-os – ez utóbbit pedig lehet bővíteni is memóriakártya használatával. A lapkára visszatérve még egy gondolat erejéig: egészen pontosan a MediaTek MT6735P-ről van szó. Ez a chip magába foglalja már a 4G LTE hálózati modemet, szóval a Blade V7 Lite ennek sem lesz híján. Egy 150 Mbps-os letöltési sebességet támogató, négyes kategóriájú egységről beszélhetünk. Különös módon a ZTE ezt a telefont is egy 2500 mAh-s akkumulátorra bízta, ami persze egyáltalán nem gond, sőt. Ebből kifolyólag itt már az átlagosnak megfelelő üzemidővel lehet számolni.

A ZTE Blade V7 Lite is meglehetősen változatos piacokon fog felbukkanni. A vállalat elmondása szerint Oroszországot, Mexikót, Spanyolországot, Németországot és Thaiföldet éri az a megtiszteltetés, hogy elsőként kaparinthatják meg ezt az újdonságot. A megjelenésére valamikor tavasszal kerül majd sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward