Hivatalos: október 26-án jön az ARM alapú Surface tábla

A Surface táblák bemutatásánál nem esett szó pontos megjelenési dátumról, de most már ez is tudható.

Hivatalos: október 26-án jön az ARM alapú Surface tábla

A Microsoft korábbi hivatalos bejelentése alapján már tudható, hogy a Windows 8 az idei év októberének huszonhatodik napján válik elérhetővé. Az Intel és ARM alapú változatban egyaránt érkező Surface táblák bemutatásakor már sejteni lehetett, hogy az ARM alapú kiadás a Windows 8-cal karöltve érkezik, ám ezt akkoriban hivatalosan nem jelentették ki a vállalat illetékesei. Most viszont kiderült, hogy az ARM alapú Surface már biztos, hogy október 26-án jelenik meg, a Windows 8-cal együtt.

Az Intel platformra épülő, x86-os alapokon nyugvó Surface tábla megjelenésére azonban sajnos még várni kell, az ugyanis csak a Windows 8 hivatalos megjelenése után nagyjából 90 nappal debütálhat. Ez utóbbi termékkel kapcsolatban továbbra is titkolózik a Microsoft, azaz nem árult el pontos megjelenési dátumot.

Az ARM alapú Surface Windows RT operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira és lesz rajta egy előtelepített Office 2013 Home and Student kiadás is, ami sokak számára jöhet jól. A vállalat a tervek szerint versenyképes árat állapít majd meg a termék esetében, így az az azonos kategóriában elhelyezkedő ARM alapú megoldásokkal hatékonyan tud majd versenyezni. Az Intel alapú Surface az ultrabookok kategóriájában száll harcba, ám ARM alapú társával ellentétben már előtelepített Office nélkül, x86-os Windows kiadással érkezik.

A korábbi pletykák alapján az ARM alapú Surface 599 dollárba, Intel alapú társa pedig 799 dollárba kerülhet

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward