Hivatalos: Okosórán dolgozik a Samsung

A tervezett újdonságról a vállalat ügyvezető alelnöke beszélt egy, a Bloombergnek adott interjúja során a napokban. 

Hivatalos: Okosórán dolgozik a Samsung

Az okos karórák kérdése az elmúlt néhány hónapban különösen nagy figyelmet kapott, ami nem csoda, hogy ha azt nézzük, hogy a két nagy rivális, az Apple és a Samsung is ilyenekre gyúr a pletykák szerint. Ezúttal viszont személyesen Lee Young Hee számolt be a dél-koreaiak ilyen irányú fejlesztéseiről.

"Már hosszú ideje dolgozunk azon, hogy egy órával bővüljön a termékpalettánk" - árulta el az alelnök a Bloomberg riporterének. "Több, a jövőben érkező eszközön is tevékenykedünk, és ezek között az egyik határozottan az okosóra. Mi és a fejlesztői csapataink folyamatosan, keményen dolgozunk azon, hogy ez minél hamarabb elkészüljön" - folytatta Lee Young Hee.

Az okosórák egyébként egyáltalán nem számítanak evolúciós újdonságnak, ráadásul ezt úgy jelenthetjük ki, hogy nem is igazán kell messzire evezni a történelem vizén és elvont utalásokon átverekedni magunkat. A Sony már egy ideje rendelkezik ilyen eszközzel a SmartWatch alakjában. Ez a kiegészítő lényegében csak egy kliens, ami a zsebünkben lapuló mobiltelefonnal van szinkronizálva, és innen szerzi az információkat Bluetooth kapcsolat használatával. Ennek a segítségével elolvashatjuk a legfrissebb közösségi eseményeket, láthatjuk a közelgő naptárbejegyzéseinket, de megtekinthetjük az üzeneteinket, e-mailjeinket is a pontos idő és még rengeteg egyéb lehetőség mellett.

Balra a Sony, jobbra a Pebble

Valamint nem mehetünk el szó nélkül a Pebble Technology fejlesztése mellett sem, amely a jobb üzemidő elérésének jegyében készült el. A kommunikációt ugyan továbbra is Bluetooth-on oldották meg, de már egy 4.0-s, alacsony fogyasztású modullal, valamint a hagyományos megjelenítők helyett e-papír került bele. Ennek megfelelően, akár egy hetet is kibír egyetlen töltéssel, míg a Sony 2-3 naponta energiát kér. Ez egyike a Kickstarter sikertermékeinek.

Egyelőre a Samsung és az Apple ilyen irányú fejlesztéseiről részletekbe menően nem tudhattunk meg semmit, de szinte biztosra vehető, hogy itt is hasonló terméről lesz majd szó. Tehát nem az okostelefonoknak szeretnének riválist állítani, hanem csak javítanák ezeknek a használhatóságát. De mégis miben hozhatnak előrelépést ezek a fentiekhez képest? Nos, egy ponton szinte biztos: a kijelző felbontásában, hiszen mind a Sony, mind pedig a Pebble alacsony pixelsűrűséggel dolgozik. A Pebble ePapírja 1,26 colra 144 x 168 képpontot halmoz, míg a SmartWatch OLED-je 128 x 128-as. Ezenfelül minden bizonnyal igyekeznek majd a lehető legintuitívabb felhasználói felületet létrehozni, és a lehetőségek tárházát is szélesíteni.

Sokak véleményét tükrözi a forradalmi termékekről ez a kép.

Mindenesetre akármelyik termékről is legyen szó, a felhasználók egyelőre szkeptikusnak tűnnek. Pedig az biztos, hogy érdemes lesz ezekre figyelni, hiszen az elmúlt időszakban, amihez az Apple hozzányúlt az arannyá változott, és a Samsung is kezd ilyen irányt venni. Az okosórával a hordozható készülékek piaca mellett új kategória nyílhat, a viselhető kütyükkel. Az elemzők véleménye alapján a következő években hasonló ütemű fejlődés mehet itt végbe, mint a mobilok terén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward