Hivatalos Ivy Bridge teszteredmények

Hivatalos Ivy Bridge teszteredmények

A korábbi tesztekben, amelyekben az Ivy Bridge és a Sandy Bridge processzorok teljesítményét próbálták összehasonlítani, azt láthattuk, hogy az új processzorok egy szálon nagyjából ugyanakkora teljesítményt tudnak felmutatni, mint a jelenleg is forgalomban lévő, Sandy Bridge alapú társaik. Viszont jóval kevesebbet fogyasztanak és a videó vezérlőjük is erősebb.

Most kiszivárgott két diagram, amelyek egy hivatalos dokumentumból származnak és amelyek igen jó képet mutatnak az új processzorok teljesítményéről. Az Intel által készített belsős tesztekben az ArcSoft Mediashow Espresso 56%-kal, az Excel 2010 25%-kal, a 3DMark Vantage GPU tesztje pedig 199%-kal jobb eredményt adott az Ivy Bridge processzorra, mint Sandy Bridge alapú társára. A tesztek között komolyabb 3D-s játékok sajnos nem szerepelnek, de valószínűleg nem tévedünk sokat, ha azt gondoljuk, hogy ezekben az esetekben is komoly növekedés várható, hála a fejlettebb, gyorsabb IGP-nek. A korábbi információkban 30%-os teljesítménynövekedésről hallhattunk az IGP esetében, ami nem elhanyagolható.

Az alábbi tesztekből kiderül, hogy az Ivy Bridge alapú Core i7-3770 és a Sandy Bridge alapú Core i7-2600-as modell teljesítménye egymáshoz képest miként alakul. Mindkét CPU 3,4 GHz-es magórajelen ketyeg, mindketten négy processzormaggal rendelkeznek és a HT támogatás is egyformán rendelkezésükre áll (az új processzor egyébként 100MHz-cel magasabb órajelet kínál Turbo Boosttal).

[list type="unordered"]

[*]7%-kal magasabb SYSmark 2012 pontszám.

[*]14%-kal magasabb HDXPRT 2011 pontszám.

[*]15%-kal magasabb Cinebench 11.5 pontszám.

[*]13%-kal jobb teljesítmény ProShow Gold 4.5.ben.

[*]25%-kal jobb teljesítmény Excel 2010-ben.

[*]56%-kal jobb teljesítmény ArcSoft Media Expresso-ban.

[*]192%-kal magasabb 3DMark Vantage pontszám.

[*]17%-kal jobb teljesítmény a 3DMark Vantage CPU tesztjében.

[*]199%-kal magasabb 3DMark Vantage GPU pontszám.

[/list]

Az Ivy Bridge processzorok 22 nm-es gyártástechnológiával készülnek majd, amelynél a gyártó már az új, 3D-s tranzisztor technológiát alkalmazza. A processzorok jobb AVX teljesítményt kínálnak és ahogy a fenti tesztek is mutatják, összességében minden tekintetben jobbak lesznek elődeiknél. Az IGP DirectX 11-es és OpenCL támogatással érkezik, a processzor tokozásán belül pedig PCI Express 3.0 x16-os csatolófelületet kínáló PCIe 3.0-s vezérlő és egy négysávos PCIe 2.0-s vezérlő is jelen lesz.

Az újdonságok a jelenlegi információk szerint 2012 márciusában vagy áprilisában jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward