Hivatalos információk a Nokia 9-ről

Hivatalos információk a Nokia 9-ről

A Nokia 9 érkezése kapcsán már több mint egy éve lehet különböző pletykákat hallani, de hivatalos információt eddig nem sűrűn hallottunk erről a készülékről, ám ez most megváltozott. A HMD Global Németországi képviseletének egyik munkatársa árulta el, hogy készül a szerkezet, de késni fog, mert az egyik komponens komoly feladat elé állítja a szakembereket.

A WinFuture-nek a Nokia 8.1 bejelentésekor sikerült egy interjút készíteni Britta Gerbrachttal, a vállalat német marketingfelelősével, aki megerősítette, hogy a korábbi pletykák igazak, tehát a Nokia 9 valóban azért késik, mert a kamerájának a fejlesztése a vártnál nehezebben halad. Ez az okostelefon a korábbi információk alapján egy öttagú kamerarendszerrel fog a színre lépni, és visszahozhatja a köztudatba a PureView nevet, melyet a finnek nemrégiben szereztek vissza a Microsofttól. Most úgy fest, hogy a HMD Global nem elégedett azzal a minőségi szinttel, amit a Nokia 9 kamerája produkál, és ezért tolódik a szerkezet rajtja. A Gerbracht által elmondottak alapján a Foxconn lehet a gyenge láncszem a készülék előállításában.

Galéria megnyitása
Állítólag így fog festeni a Nokia 9 különleges kamerarendszere

A HMD Global tehát nem azt tartja szem előtt, hogy a Nokia 9 minél előbb bevetésre kerüljön, hanem azt, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsa, ami mindenképpen dicséretes. Viszont a vállalatnak számolnia kell azzal, hogy lassan egyre nehezebb dolga lesz a készüléknek. A belsős információk szerint ez a szerkezet a Qualcomm Snapdragon 845 mobilplatformot fogja használni – eddig egyetlen Nokia sem került ezzel bevetésre –, viszont úgy fest, hogy idén már nem fog bevetésre kerülni. Ha még hónapokat csúszik, akkor már olyan eszközök között kell majd bizonyítania a felsőkategóriában, amelyek a teljesítményt tekintve könnyedén felülmúlják majd a frissebb rendszerchipekkel (Kirin 980, Snapdragon 855).

A történelem könnyen megismételheti önmagát, tudniillik a Nokia 8 Sirocco esetében is hasonló volt a helyzet. Ez a készülék a tavalyi csúcschippel került bevetésre idén tavasszal, és a vállalat többi eszközéhez képest nagyon alulteljesített. Britta Gerbracht pontos eladási adatokat nem osztott meg, de elárulta a WinFuture-nek, hogy alulmúlt a szerkezet a HMD Global várakozását.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap